Lange peper gemalen

Lange peper gemalen

Lange peper gemalen Piper longum, Pippali, Bengaalse peper, poivre long

  • Pikant en kruidig met zoete ondertoon
  • Zongedroogd
  • Populair bij peperkenners
  • Handig gemalen
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Kwaliteitsbesjes of 'katjes' van een ruige struik

De lange peper dankt zijn naam aan zijn uitzonderlijke lengte (tot 3 cm) binnen de peperfamilie. Deze besjes of 'katjes' groeien aan een ruige struik en worden geoogst van zodra ze rijp zijn. Vervolgens worden ze natuurlijk in de zon gedroogd. Onze lange peper is 100% zuiver, zonder toegevoegde aroma's.

Eén van de langst gebruikte pepers in Europa

Oorspronkelijk komt deze peper van de flanken van de Himalaya in het noordoosten van India. Lange peper groeit er nog steeds in het wild. Het is de eerste peper die bekend is geworden rond de Middellandse zee en daar veel gebruikt wordt. Vandaag de dag is deze peper bijna verdwenen. Door zijn unieke smaak en vorm is lange peper nog steeds erg populair bij peperkenners. Nu komt de lange peper uit Java, Indonesië.

Koken met lange peper

De lange peper heeft een pikant en kruidig aroma met een zoete ondertoon. Hij is scherper dan echte peper. Lange peper geeft smaak aan soep, hertenvlees, stoofvlees en groentes zoals tomaat, aubergine en courgette. Ook bijzonder lekker bij verse geitenkaas of in desserts.

Gebruik

Deze handige gemalen lange peper kan je rechtstreeks toevoegen aan gerechten.

Samenstelling

Gemalen lange peper. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar