Koroneiki olijfolie bio

Koroneiki olijfolie bio

Koroneiki olijfolie bio

  • Van 100% Griekse Koroneiki olijven
  • Extra-vierge en biologisch
  • Van eerste koude persing
  • Zonder gebruik van weekmakers
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Olijfolie van zeldzame kwaliteit

Olijfolie geproduceerd van 100% Koroneiki olijven is een echte zeldzaamheid onder de olijfolies. Olijven van de Koroneiki-variëteit zijn kleine en stevige olijven. Ze staan bekend staat om hun fruitig karakter, dat de basis vormt van deze heerlijke, fruitige maar niet bittere olijfolie. 

Extra vierge olijfolie met een bijzonder lage aciditeit

Alleen volledig rijpe olijven worden met de hand geplukt, en rechtstreeks in manden vervoerd naar de molen, waar het meteen koud geperst wordt.

In de eerste koude persing ontstaat vervolgens al binnen een paar uur de hoge kwaliteit extra vierge olijfolie met fijne fruitige en milde smaak. Door de snelle en perfecte verwerking verkrijgen we een uiterst lage aciditeit van 0,3%. Dat is minder dan helft van de wettelijke grens van 0,8%.      

Biologische olijfolie zonder gebruik van weekmakers

De gebruikte olijven worden volgens de EU- regelgeving biologisch gecertificeerd geteeld. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van meststoffen, pesticiden en herbiciden. Regelmatige analyses van olijfolie door labo’s die erkend zijn door de EU, bevestigen de hoge zuiverheid en kwaliteit . Elk contact met kunststoffen en additieven is strikt vermeden. De olijfolie is dan ook volledig vrij van weekmakers.

Verpakt in een geschikte fles, beschermd tegen het licht

Onze olijfolie wordt geleverd in een geschikte donkere oliefles, die het product goed beschermt tegen licht.

De afbeelding in een tafelkarafje heeft enkel tot doel om het product netjes te kunnen tonen in een transparant recipiënt. De olie wordt dus niet geleverd in dit karafje.

Samenstelling

Ingrediënten: zuivere en biologische olijfolie uit Peloponnesos, Griekenland. Extra-vierge en dus koudgeperst, ongeraffineerd en zonder weekmakers.

Bewaring en houdbaarheid

Koroneiki olijfolie bio is minstens houdbaar tot 20-07-2023 (0.75l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Koroneiki olijfolie bio

Voedingswaarde per 100g
Energie3345 kJ
Energie824 kcal
Vetten92g
Verzadigde vetten13g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar