Kombu vlokken bio

Kombu vlokken bio

Kombu vlokken bio

  • Basis voor dashi
  • Biologisch gecertificeerd
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Kombu, de Japanse naam voor kelp

Kombu of kelp is een groot, bruin en bladvormig zeewier. Het is een basisingrediënt in de Japanse keuken. De bekende dashi bouillon wordt getrokken van dit zeewier, de basis van misosoep. Kombu is rijk aan jodium en bevat vele mineralen.

Biologisch geteelde Kombu uit Spanje

Onze Kombu is van gecertificeerde biologische teelt in de in de baai van Biscaya in het Noorden van Spanje. Het wordt door een gedreven familiaal bedrijf geoogst met duurzame methoden met respect voor de zeefauna en flora. Monsters worden uitgebreid getest op zware metalen, pesticiden en herbiciden, radioactiviteit en microbiologische vervuillingen.

Gebruik van Kombu in bouillons en sausen

Kombu wordt traditioneel gebruikt om water op smaak te brengen voor soep, bouillon, groente, stampotten, vis, zeevruchten, sauzen en andere gerechten.

De aanbevolen dosering voor 1 liter is 2 gram gedroogde kombu. Kook de kombu 5 -7 minuten. Haal de kombu uit het vocht wanneer het op smaak is en gebruik alleen het vocht.

Je kan daarna deze bouillon ook verder opwerken door 10 gram gedroogde shiitakes en 2 stuks steranijs per liter toe te voegen en 10 minuten te laten verder trekken onder het kookpunt. Afwerken met een scheutje sojasaus en/of rijstwijn. Deze bouillon verwerk je verder in al je je gerechten.

Kombu wordt ook vaak samen met bonen kookt. Het breekt proteïnen af en laat de bonen sneller gaar worden. Ook verbetert het de verteerbaarheid.

Dit zeewier kan bij droging witte uitslag vertonen. Dat is zoutuitslag en een heel normaal. Enkel even afspoelen.

Samenstelling

Biologisch geteelde kombu vlokken zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Kombu vlokken bio is minstens houdbaar tot 28-02-2024 (20g), 30-06-2024 (50g), 30-07-2024 (150g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kombu vlokken bio

Voedingswaarde per 100g
Energie745 kJ
Energie179 kcal
Koolhydraten18g
Eiwitten9.2g
Vetten0.5g
Verzadigde vetten0.1g
Vezels34g
Natrium2040mg

Voorzorgen

Kan sporen van schaaldieren, weekdieren of vis  bevatten.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar