Kokosolie virgin

Kokosolie virgin

Zuivere koudgeperste kokosolie

  • Ongeraffineerd en koudgeperst
  • Mild, zoet kokosaroma
  • Ideaal voor frituren en bakken
  • Van verse, jonge kokosnoten
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Hoogwaardige koudgeperste kokosolie van jonge, verse kokosnoten

We maken onze virgin kokosolie door koude persing van jonge, verse kokosnoten uit de Filipijnen. Deze kokosnoten worden biologisch geteeld, dus zonder chemische pesticiden of herbiciden.

Na de oogst, sorteren en controleren onze boeren de kokosnoten op kwaliteit. Alleen de noten van de beste kwaliteit worden geselecteerd voor onze kokosolie. Vervolgens schillen ze de noten en malen ze het vruchtvlees. Uit dit verse vruchtvlees wordt onze kokosolie geperst, zonder verhitting of gebruik van chemicaliëen. Eventuele restjes vruchtvlees worden tenslotte nog uit de kokosolie gefilterd.

Geen lage kwaliteit copra kokosolie

Onze hoogwaardige kokosolie kan je niet vergelijken met goedkope, commerciële kokosolie geperst uit copra. Copra is industrieel gedroogd kokosvruchtvlees, gemaakt van lage kwaliteit kokosnoten. Hierdoor moet men copra eerst raffineren, bleken en neutraliseren van geurtjes vooraleer er olie van te persen.

Natuurlijke kokossmaak en kokosaroma

Onze virgin kokosolie heeft een aangename natuurlijke kokossmaak en kokosaroma. Omdat we enkel jonge, verse kokosnoten gebruiken, hoeven we het vruchtvlees niet te bleken en ontgeuren alvorens het te persen. Onze kokosolie behoudt zo de authentieke smaak en aroma van zuivere kokosnoten.

Raw kokosolie boordevol gezonde vetzuren

Deze raw kokosolie bevat nog alle oorspronkelijke voedingstoffen, waaronder gezonde vetzuren. Bij commerciële kokosolies gemaakt van copra gaan deze voedingstoffen grotendeels verloren door verhitting en chemische behandeling.

Kokosolie warm en koud gebruiken zonder transvetten

Virgin kokosolie bevat geen transvetten en heeft slechts 2% meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor is deze olie ideaal om te verhitten (tot 180°C) of te frituren (max. 50 beurten). Kokosolie is smeerbaar op kamertemperatuur.

Kokosolie virgin vs kokosolie ontgeurd

Bij Pit&Pit hebben we 2 soorten kokosolie: kokosolie virgin en kokosolie ontgeurd. Beiden worden gemaakt van hetzelfde type kokosnoten, bevatten dezelfde goede voedingsstoffen en hebben identieke toepassingen.

Het enige verschil is dat de ontgeurde kokosolie gestoomd wordt om het kokosaroma op natuurlijke wijze te onttrekken. Zo kan je zonder kokosgeur en kokossmaak toch genieten van de vele voordelen van kokosolie. Kokosolie is een stabiele olie: tijdens de verhitting bij het stomen blijven de gezonde voedingsstoffen bewaard.

Gebruik

Kokosolie in de keuken

Gebruik kokosolie om te bakken, braden en frituren. 

Extra-vierge kokosolie als broodbeleg

De kokosolie is smeerbaar op kamertemperatuur. Smeer koude kokosolie op je boterham in plaats van boter.

Kokosolie om te bakken en braden

Kokosolie is erg goed te gebruiken om te bakken of braden. Gebruik kokosolie zoals boter. Vanaf 20°C - 30°C wordt kokosolie vloeibaar.

Als alternatief voor boter in gebak en desserts is kokosolie een goede keuze. Vergeet je springvorm niet in te vetten met kokosolie zodat je cake of taart achteraf makkelijk uit de vorm komt.

Kokosolie is ook ideaal te gebruiken in raw snacks zoals energierepen en -balletjes. Bewaar de snacks op een koele plaats zodat de kokosolie vast blijft.

Frituren met extra-vierge kokosolie

Extra-vierge kokosolie is bij uitstek erg geschikt om te frituren. Bij normaal frituurgebruik kan je deze kokos olie 50 beurten gebruiken mits regelmatig filteren. Zet de friteuse niet hoger dan 180°C.

Kokosolie voor huid en haar

Kokosolie hydrateert je huid en voedt je haren. Kokosolie gebruik je in het badwater of smeer je rechtstreeks op de huid. Voor krachtige, glanzende haren: verdeel wat kokosolie over droog haar en laat gedurende enkele uren of een nachtje intrekken. Spoel daarna je haren goed uit en was met shampoo. Je kan na het wassen ook een beetje kokosolie aanbrengen op je haarpunten.

Kokosolie als verzorgingsproduct

Gebruik kokosolie uitwendig op het haar, de lippen, de huid en als massageolie. Voeg etherische olie toe aan de kokosolie voor een extra werking of voor een toegevoegde lekkere geur.

Samenstelling

100% biologische kokosolie, koudgeperst uit verse, jonge kokosnoten.

Bewaring en houdbaarheid

Kokosolie virgin is minstens houdbaar tot 06-02-2021 (0.5l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kokosolie virgin

Voedingswaarde per 100g
Energie3700 kJ
Energie900 kcal
Vetten100g
Verzadigde vetten89g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar