Kokosolie ontgeurd

Kokosolie ontgeurd

Kokosolie ontgeurd

  • Zonder kokossmaak en -geur
  • Geschikt voor bakken en frituren
  • Goed voor huid en haar
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Kokosolie zonder kokossmaak

Als je niet van de smaak van kokos houdt, maar je wilt wel gezond bakken en frituren, dan is onze ontgeurde kokosolie echt iets voor jou. Deze kokosolie is niet gebleekt, enkel ontgeurd via een natuurlijk stoomproces.

Hoogwaardige koudgeperste kokosolie van jonge, verse kokosnoten

We maken onze virgin kokosolie door koude persing van jonge, verse kokosnoten uit de Filipijnen. Deze kokosnoten worden biologisch geteeld, dus zonder chemische pesticiden of herbiciden. 

Na de oogst, sorteren en controleren onze boeren de kokosnoten op kwaliteit. Alleen de noten van de beste kwaliteit worden geselecteerd voor onze kokosolie. Vervolgens schillen ze de noten en malen ze het vruchtvlees. Uit dit verse vruchtvlees wordt onze kokosolie geperst, zonder verhitting of gebruik van chemicaliëen. Eventuele restjes vruchtvlees worden tenslotte nog uit de kokosolie gefilterd. 

Geen lage kwaliteit copra kokosolie

Onze hoogwaardige kokosolie kan je niet vergelijken met goedkope, commerciële kokosolie geperst uit copra. Copra is industrieel gedroogd kokosvruchtvlees, gemaakt van lage kwaliteit kokosnoten. Hierdoor moet men copra eerst raffineren, bleken en neutraliseren van geurtjes vooraleer er olie van te persen. 

Kokosolie warm en koud gebruiken zonder transvetten

Deze raw kokosolie bevat nog alle oorspronkelijke voedingstoffen, waaronder gezonde vetzuren. Bij commerciële kokosolies gemaakt van copra gaan deze voedingstoffen grotendeels verloren door verhitting en chemische behandeling. 

Virgin kokosolie bevat geen transvetten en heeft slechts 2% meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor is deze olie ideaal om te verhitten (tot 180°C) of te frituren (max. 50 beurten). Kokosolie is smeerbaar op kamertemperatuur.

Kokosolie ontgeurd vs kokosolie virgin

Bij Pit&Pit hebben we 2 soorten kokosolie: kokosolie virgin en kokosolie ontgeurd. Beide kokosolies worden gemaakt van hezelfde type kokosnoten, bevatten dezelfde goede voedingsstoffen en hebben identieke toepassingen.

Het enige verschil is dat de ontgeurde kokosolie gestoomd wordt om op natuurlijke wijze het kokosaroma te onttrekken. Zo geniet je van alle voordelen van kokosolie zonder de typische smaak en geur. Kokosolie is een stabiele olie: tijdens de verhitting bij het stomen blijven de gezonde voedingsstoffen bewaard.

Bakken, braden, frituren en wokken met kokosolie

Net als onze niet-ongeurde kokosolie is ook deze ontgeurde kokosolie geschikt om te frituren, bakken en wokken op heel hoge temperatuur (tot 180°C). Je kan kokosolie ook prima gebruiken als alternatieve vetstof op je boterham. Vanaf 20°C a 30°C wordt kokosolie vloeibaar. Het bevat geen transvetten en geen cholesterol.

Bakken met kokosolie

Als alternatief voor boter in gebak en desserts is kokosolie een goede keuze. Vergeet je springvorm niet in te vetten met kokosolie zodat je cake of taart achteraf makkelijk uit de vorm komt.

Kokosolie is ook ideaal te gebruiken in raw snacks zoals energierepen en -balletjes. Bewaar de snacks op een koele plaats zodat de kokosolie vast blijft.

Frituren met extra-vierge kokosolie

Extra-vierge kokosolie is bij uitstek erg geschikt om te frituren. Bij normaal frituurgebruik kan je deze kokos olie 50 beurten gebruiken mits regelmatig filteren. Zet de friteuse niet hoger dan 180°C.

Kokosolie gezond voor huid en haar

Deze ontgeurde kokosolie hydrateert je huid en voedt je haren, zonder kokosgeur. Kokosolie gebruik je in het badwater of smeer je rechtstreeks op de huid. Voor meer kracht en glans aan je kapsel: verdeel wat kokosolie over droog haar en laat gedurende enkele uren of een nachtje intrekken. Spoel daarna je haren goed uit en was met shampoo. Je kan ook een beetje kokosolie aanbrengen op de puntjes van je haar na het wassen. 

Kokosolie als verzorgingsproduct

Gebruik ontgeurde kokosolie uitwendig op het haar, de lippen, de huid en als massageolie. Alle voordelen van kokosolie, zonder kokosgeur. Voeg etherische olie toe voor een extra werking of een lekkere geur.

Samenstelling

100% kokosolie, natuurlijk ontgeurd met stoom.

Bewaring en houdbaarheid

Kokosolie ontgeurd is minstens houdbaar tot 31-03-2021 (1.5l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kokosolie ontgeurd

Voedingswaarde per 100g
Energie3700 kJ
Energie900 kcal
Vetten99.85g
Verzadigde vetten100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar