Fusilli van kikkererwten

Fusilli van kikkererwten

Fusilli van kikkererwten

  • 100% kikkererwten en lijnzaad
  • Kooktijd: 5-6 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke kikkererwten fusilli

Onze kikkererwten fusilli wordt gemaakt van biologische kikkererwten en lijnzaad. We produceren onze kikkererwten fusilli bij minder dan 42°C  gedurende het hele productieproces.

Eerst worden de kikkererwten gemalen op molenstenen. Daarna wordt er gemalen lijnzaad en lauw water aan toegevoegd. Zo bewaren we de consistentie van de pasta, zonder te koken en zonder gluten toe te voegen. De fusilli wordt langzaam gedroogd en stelselmatig wordt de temperatuur verlaagd tot op kamertemperatuur. Dan zijn de kikkererwten fusilli klaar om te verpakken.

Het geheim van onze pasta die nauwelijks kleeft

We maken onze kikkererwten fusilli op een unieke wijze waarbij alle voedingswaarden mooi bewaard blijven. Bovendien kan je de raw kikkererwten pasta koken zonder dat de pasta aan elkaar kleeft.

Kikkererwten bevatten van nature geen gluten. Daardoor heeft deze pasta vaak de neiging om hun vorm te verliezen bij het koken. Andere producenten koken de pasta daarom lange tijd voor, zodat het gel-achtig wordt. Vervolgens gaan ze de fusilli kort, maar op flink hoge temperatuur, drogen tot 120°C. Daardoor gaat de pasta na het koken plakken.

Onze kikkererwten fusilli kleeft niet en werd op lage temperatuur geproduceerd. Zo blijven alle gezonde voedingsmiddelen in de fusilli.

Biologisch zonder toevoegingen

Voor deze fusilli gebruiken we uitsluitend kikkererwten en lijnzaad van biologische teelt. Er worden geen additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen of stabilisatoren gebruikt.

Raw kikkererwten fusilli koken en opdienen

Onze raw kikkererwten fusilli met lijnzaad kook je in ruim, licht gezouten water. Je serveert deze fusilli net als traditionele fusilli met een rijke saus met groenten, vlees of zeevruchten.

Kooktijd: 5 tot 6 min.

Samenstelling

Kikkererwten (75%), lijnzaad (25%). Biologisch gecertificeerd. Zonder toevoegingen of additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Fusilli van kikkererwten is minstens houdbaar tot 15-11-2023 (300g), 15-11-2023 (800g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fusilli van kikkererwten

Voedingswaarde per 100g
Energie1607 kJ
Energie384 kcal
Koolhydraten39.3g
waarvan suikers4.3g
Eiwitten19g
Vetten13.4g
Verzadigde vetten0.7g
Vezels15g
Natrium8mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar