Kemirinoten

Kemirinoten

Kemirinoten Aleurites moluccana, Kemirie noten, candlenut, kukui, buah keras

  • Licht bittere, notige smaak
  • Indische keuken
  • Voor dikke, hartige sauzen
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Blanke noot met licht bittere smaak

De kemirinoot is de vrucht van de Aleurites moluccana boom. Deze blanke noot lijkt qua uitzicht op een grote hazelnoot of macadamianoot. De smaak van kemirinoten is notig en licht bitter, met een vettige textuur.

Populair in de Indische keuken

Kemirinoten zijn een belangrijk ingrediënt in de Indische, Indonesische en Maleisische keuken. Ze worden vaak gebruikt in sajoers (groentegerechten), sambals en kruidenpasta's.

Candlenut

In het Engels noemt men de kermirinoot ook wel 'candlenut'. Kemirinoten bevatten namelijk heel veel olie waardoor ze kunnen branden. De inwoners van Hawai regen de noten vroeger op een stok en staken ze in brand als verlichting.

Gebruik

Kemirinoten mag je niet rauw eten!

Hak de kemirinoten fijn of plet ze in de vijzel en voeg ze toe aan stoofgerechten. Deze noten zijn ook lekker in kerries of bij vis en kip. Voeg kemirinoten toe aan sauzen om deze hartiger en dikker te maken.

Tip: Voor een krachtigere smaak, kan je de kemirinoten voor gebruik lichtjes roosteren in de oven (10 minuten op 160°C) of in een droge koekenpan.

Samenstelling

Hele ongeroosterde kemirinoten. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar