Keltisch zeezout

Keltisch zeezout

Onbehandeld vochtig Keltisch zeezout Sel Gris de Guérande, Grijs zeezout

 • Natuurlijk grijs zeezout
 • Ongewassen en onbewerkt
 • Uit de Guérande-streek
 • 100% natuurlijk en zonder additieven

Onbehandeld grijs zeezout

Dit vochtig Keltisch zeezout heeft geen chemische behandeling ondergaan en bevat geen additieven. Dus geen antiklontermiddel en geen toegevoegde fluor, jodium of nitriet. Het is ongeraffineerd vochtig zeezout van de Franse Atlantische kust van Bretagne. De licht grijze kleur is ontstaan door de absorptie van mineralen uit de klei langs de zoutvelden.

Nature & Progress label

Het "Nature & Progress" label van dit Keltisch grijs zeezout staat voor de milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Hierdoor is het geschikt voor biologische voeding en is een 100% natuurlijk zout gegarandeerd.

Zout recht uit de zee geschept

Dit traditionele grijs zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand gewonnen. Dit volgens oude Keltische tradities in de Franse Guérande-streek in Bretagne. Het Keltische zeezout heeft een complexe smaakbalans van mineralen uit de zee. Dit zout heeft grote grijze kristallen en een vochtige textuur. Door deze natuurlijke vochtigheid is het niet mogelijk dit zout in de zoutmolen te malen.

Wat is het verschil tussen vochtig Keltisch zeezout en gedroogd Keltisch zeezout?

 • Het vochtig Keltisch zeezout is het meest natuurlijke zout dat je kan vinden. Het is rechtstreeks uit de zee geschept zonder verdere behandelingen. Door zijn vochtigheid is dit zout niet geschikt voor in een zoutmolen.
 • Het gedroogde Keltisch zeezout is net als het vochtig Keltisch zeezout onbehandeld en 100% natuurlijk. Dit zout is enkel gedroogd. Hierdoor kan je het in een zoutmolen gebruiken.
 • Het gemalen gedroogde Keltisch zeezout is ook 100% natuurlijk zeezout dat na het drogen reeds gemalen is.

Keltisch zeezout voor de gezondheid

 • Met lager natriumgehalte en erg gevarieerde minerale samenstelling, met inbegrip van bio-beschikbaar magnesium, kalium, calcium en sporenelementen.
 • Als onderdeel van een evenwichtige voeding draagt het Keltisch zeezout bij aan een goed functioneren van het lichaam.
 • De voordelen van dit natuurlijk en met de hand gewonnen zeezout worden behouden doordat het Keltisch zeezout 100% natuurlijk is en dus ongeraffineerd, ongewassen en zonder toevoegingen.

Gebruik van Keltisch zeezout

Keltisch zeezout in gerechten

 • Dit grove grijze Keltisch zeezout kan je rechtstreeks toevoegen in het kookwater voor pasta, groentes, enz...
 • Gebruik het grijs Keltisch zeezout ook in traditionele recepten uit de streek van Guérande: zeebaars en gevulde kip “en croûte de sel” (met een zoutkorst).
 • Grof zout wordt tevens gebruikt voor marinades voor vis of gevogelte.

Gebruik voor een zoutmolen het speciaal gedroogd zout. Dit zout is geschikt voor zoutmolens met zowel een keramisch als een plastic maalwerk.

Samenstelling

100 % natuurlijk Keltisch zeezout van Guérande.

Dit Keltisch zeezout heeft een vochtgehalte van 6,5 %.

Bewaring en houdbaarheid

Keltisch zeezout is minstens houdbaar tot 18-01-2024 (1kg), 28-02-2024 (5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Keltisch zeezout

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Keltisch zeezout

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Sole

Vul een glazen pot voor 1/3 met Keltisch zeezout. Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud. Koel en donker bewaren. Los 1 tl sole op in een glas water of in je smoothie. Hiermee voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van een volwaardige dosis mineralen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar