Keltisch zeezout

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout Sel gris de Guérande, grijs zeezout

  • Onbewerkt grijs zeezout
  • Volle, complexe smaak
  • Uit de Franse Guérande
  • Met de hand geoogst
  • Volgens eeuwenoude Keltisch methodes
  • Minder natrium dan ander zout
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuiver zeezout, zonder enige bewerking

Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid. Kortom: natuurzuiver zeezout zoals je het nergens anders vindt.

Handmatige zoutwinning volgens Keltische traditie

Zoutwerkers in de Franse Guérandestreek oogsten het zeezout volgens dezelfde methodes als hun Keltisch voorvaders. In de zomer, bij hoog tij, overstromen de eerste zoutpannen, de vasières, met zeewater. In die eerste bekkens komt het zeewater tot rust en bezinken allerlei plantendeeltjes en zandkorrels. Daarna stroomt het zuivere zeewater naar een tweede bekken voor opslag en verdamping door de zon. In een derde type zoutpan, de œillet, wordt het vochtig zeezout dan met de hand opgeschept. Het ondergaat verder geen enkele bewerking.

Natuurlijke zuivering

Vooraleer het zeewater in zoutpannen terecht komt, stroomt het door een reeks brakke kleimoerassen langs de Bretoense kust. Die moerassen hebben een zuiverende werking. Microben in de moerasklei neutraliseren onzuiverheden in het zeewater.

Natuurlijke mineralen en laag natriumgehalte

Keltisch zeezout combineert natuurlijke mineralen uit de zee met mineralen uit de klei langs de zoutpannen. Dit zorgt voor zeezout met een licht grijze kleur. De interactie van het zeewater met de zure klei zorgt ook dat het natriumchloridegehalte van het zeewater lichtjes daalt. Hierdoor bevat Keltisch zeezout minder natrium dan andere soorten zout. Omdat het geen enkele bewerking ondergaat, blijven alle gezonde voedingsstoffen in Keltisch zeezout bewaard.

Nature & Progrès-label

Ons Keltisch zeezout draagt het label Nature & Progrès. Dit keurmerk staat garant voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Gebruik

Voeg vochtig zeezout toe aan het kookwater van pasta of groenten. Gebruik het als marinade voor vis of gevogelte. Gebruik Keltisch zeezout ook in traditionele recepten uit de Guérandestreek, zoals zeebaars en gevulde kip en croûte de sel (met een zoutkorst). Niet geschikt om te vermalen in een zoutmolen. Daarvoor gebruik je beter de gedroogde variant.

Samenstelling

Vochtig zeezout uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven. Geen antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet. Dit zeezout heeft een vochtgehalte van 6,5%.

Bewaring en houdbaarheid

Keltisch zeezout is minstens houdbaar tot 27-09-2024 (1kg), 08-10-2024 (5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Keltisch zeezout

Voedingswaarde per 100g
Natrium38000mg

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Sole

Vul een glazen pot voor 1/3 met Keltisch zeezout. Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud. Koel en donker bewaren. Los 1 tl sole op in een glas water of in je smoothie. Hiermee voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van een volwaardige dosis aan mineralen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar