Keltisch zeezout fijn

Keltisch zeezout fijn

Keltisch zeezout fijn Sel gris de Guérande, Grijs zeezout

  • Grijs zeezout
  • Gemalen om zo te gebruiken
  • Volle, complexe smaak
  • Met de hand geoogst
  • Uit de Franse Guérandestreek

Gemalen natuurzuiver zeezout

Dit gemalen Keltisch zeezout is volledig natuurzuiver. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. De pure zoutkristallen worden enkel natuurlijk zongedroogd en fijn gemalen. Hierdoor is dit zout geschikt om meteen te gebruiken. Je hoeft het niet te malen. Keltisch zeezout heeft een volle, complexe smaak.

Handmatige zoutwinning volgens Keltische traditie

Zoutwerkers in de Franse Guérandestreek oogsten het zeezout volgens dezelfde methodes als hun Keltisch voorvaders. In de zomer, bij hoog tij, overstromen de eerste zoutpannen, de vasières, met zeewater. In die eerste bekkens komt het zeewater tot rust en bezinken allerlei plantendeeltjes en zandkorrels. Daarna stroomt het zuivere zeewater naar een tweede bekken voor opslag en verdamping door de zon. In een derde type zoutpan, de œillet, wordt het vochtig zeezout dan met de hand opgeschept.

Natuurlijke zuivering

Vooraleer het zeewater in zoutpannen terecht komt, stroomt het door een reeks brakke kleimoerassen langs de Bretoense kust. Die moerassen hebben een zuiverende werking. Microben in de moerasklei neutraliseren onzuiverheden in het zeewater.

Natuurlijke mineralen en laag natriumgehalte

Keltisch zeezout combineert natuurlijke mineralen uit de zee met mineralen uit de klei langs de zoutpannen. Dit zorgt voor zeezout met een licht grijze kleur. De interactie van het zeewater met de zure klei zorgt ook dat het natriumchloridegehalte van het zeewater lichtjes daalt. Hierdoor bevat Keltisch zeezout minder natrium dan andere soorten zout. Omdat het geen enkele bewerking ondergaat, blijven alle gezonde voedingsstoffen in Keltisch zeezout bewaard.

Nature & Progrès-label

Ons Keltisch zeezout draagt het label Nature & Progrès. Dit keurmerk staat garant voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Gebruik

Gebruik gemalen Keltisch zeezout zoals je gewoon keukenzout gebruikt. Gebruik in dezelfde hoeveelheid. Dit fijne Keltische zeezout is geschikt voor een zoutvat.

Samenstelling

Gemalen zeezout uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven. Geen antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet.

Bewaring en houdbaarheid

Keltisch zeezout fijn is minstens houdbaar tot 11-06-2024 (200g), 06-09-2024 (500g), 06-09-2024 (1.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Sole

Vul een glazen pot voor 1/3 met Keltisch zeezout. Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud. Koel en donker bewaren. Los 1 tl sole op in een glas water of in je smoothie. Hiermee voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van een volwaardige dosis mineralen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar