Keltisch zeezout gemalen

Keltisch zeezout gemalen

Gemalen Keltisch zeezout uit Guérande Sel Gris de Guérande, Grijs zeezout

  • Natuurlijk grijs zeezout
  • Ongewassen en onbewerkt
  • Uit de Guérande-streek

100% natuurlijk zout gegarandeerd

Dit traditionele grijs zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand gewonnen volgens oude Keltische tradities. Het komt uit de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Het vochtige zeezout wordt op een natuurlijke wijze gedroogd en nadien gemalen. Zo krijg je fijn Keltisch zeezout zonder chemische behandeling en zonder toegevoegde stoffen zoals antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet.

Nature & Progress label

Dit Keltisch grijs zeezout heeft het label "Nature & Progress" voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Hierdoor is het geschikt voor biologische voeding en is een 100% natuurlijk zout gegarandeerd.

Keltisch zeezout of grijs zeezout

Dit zeezout dankt zijn licht grijze kleur door de absorptie van mineralen uit de klei langs de zoutvelden. Keltisch zeezout heeft een een complexe smaakbalans van mineralen uit de zee.

Wat is het verschil tussen vochtig Keltisch zeezout en gedroogd Keltisch zeezout?

  • Het vochtig Keltisch zeezout is het meest natuurlijke zout dat je kan vinden. Het is rechtstreeks uit de zee geschept zonder verdere behandelingen. Door zijn vochtigheid is dit zout niet geschikt voor in een zoutmolen.
  • Het gedroogde Keltisch zeezout is net als het vochtig Keltisch zeezout onbehandeld en 100% natuurlijk. Dit zout is nadien op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor kan je het zout in een zoutmolen gebruiken.
  • Dit gemalen gedroogde Keltisch zeezout is eveneens 100% natuurlijk zeezout dat na het drogen ook gemalen is.

Keltisch zeezout voor de gezondheid

Keltisch zeezout heeft een lager natriumgehalte en erg gevarieerde minerale samenstelling, met inbegrip van bio-beschikbaar magnesium, kalium, calcium en sporenelementen. Als onderdeel van een evenwichtige voeding, draagt het Keltisch zeezout bij tot een goed functioneren van het lichaam. De voordelen van dit natuurlijke en met de hand gewonnen zeezout worden behouden doordat het Keltisch zeezout 100% natuurlijk is en dus ongeraffineerd, ongewassen en zonder toevoegingen.

Gebruik van Keltisch zeezout gemalen

Keltisch zeezout in gerechten

  • Dit Keltisch grijs zeezout kan je rechtstreeks toevoegen in het kookwater voor pasta, groentes, enz...
  • Dit gemalen zeezout past bij elk gerecht ter vervanging van keukenzout.

Gebruik evenveel Keltisch zeezout als je gewoon keukenzout gebruikt.

Samenstelling

100% gemalen Keltisch zeezout uit Guérande.

Bewaring en houdbaarheid

Keltisch zeezout gemalen is minstens houdbaar tot 03-12-2023 (500g), 29-10-2023 (1.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Sole

Vul een glazen pot voor 1/3 met Keltisch zeezout. Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud. Koel en donker bewaren. Los 1 tl sole op in een glas water of in je smoothie. Hiermee voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van een volwaardige dosis mineralen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar