Keltisch zeezout gedroogd

Keltisch zeezout gedroogd

Ongewassen gedroogd Keltisch zeezout Sel Gris de Guérande, Grijs zeezout

  • Natuurlijk grijs zeezout
  • Ongewassen en onbewerkt
  • Gedroogd voor in de zoutmolen

Ongeraffineerd, onbewerkt en gedroogd zeezout

Dit traditionele grijs zeezout is niet gewassen, niet geraffineerd en wordt met de hand volgens oude Keltische tradities gewonnen in de Guérande streek in Bretagne, Frankrijk. Het komt uit de Guerande zoutpannen waar het natuurlijk wordt gemaakt door de oceaan, zon en wind. Ons Keltisch zeezout is niet chemisch behandeld en bevat geen toevoegingen zoals antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet.

Door de absorptie van mineralen uit de klei langs de zoutvelden krijgt dit zeezout een licht grijze kleur. Het Keltische zeezout heeft een complexe smaakbalans. Je geniet dus van de ongeëvenaarde smaak van een origineel organisch zeezout. Dit zout heeft grote grijze kristallen en een droge textuur. Het is geschikt voor in een zoutmolen.

Nature & Progress label

Dit Keltisch grijs zeezout heeft het label "Nature & Progress" voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Hierdoor is het geschikt voor biologische voeding en is een 100% natuurlijk zout gegarandeerd.

Wat is het verschil tussen vochtig Keltisch zeezout en gedroogd Keltisch zeezout?

  • Het vochtig Keltisch zeezout is het meest natuurlijke zout dat je kan vinden. Het is rechtstreeks uit de zee geschept zonder verdere behandelingen. Door zijn vochtigheid is dit zout niet geschikt voor in een zoutmolen.
  • Het gedroogde Keltisch zeezout is net als het vochtig Keltisch zeezout onbehandeld en 100% natuurlijk. Dit zout is enkel gedroogd. Hierdoor kan je het in een zoutmolen gebruiken.
  • Het gemalen gedroogde Keltisch zeezout is ook 100% natuurlijk zeezout dat na het drogen reeds gemalen is.

Gedroogd Keltisch zeezout gebruiken

Gebruik dit grijs Keltisch zeezout in traditionele recepten uit de streek van Guérande. Populair zijn zeebaars en gevulde kip “en croûte de sel” of "met een zoutkorst". Grof zeezout wordt tevens gebruikt in marinades voor vis of gevogelte.

Keltisch zeezout voor de gezondheid

Keltisch zeezout is zout met lager natriumgehalte en erg gevarieerde minerale samenstelling, met inbegrip van bio-beschikbaar magnesium, kalium, calcium en sporenelementen. Als onderdeel van een evenwichtige voeding, draagt het Keltisch zeezout bij tot een goed functioneren van het lichaam. De voordelen van dit natuurlijk en met de hand gewonnen zeezout worden behouden doordat het Keltisch zeezout 100% natuurlijk is en dus ongeraffineerd, ongewassen en zonder toevoegingen.

Gebruik van Keltisch zeezout gedroogd

Keltisch zeezout in gerechten

  • Dit grove Keltisch grijs zeezout kan je rechtstreeks toevoegen in het kookwater voor pasta, groentes, enz...
  • Gemalen in een zoutmolen past het Keltisch zeezout bij elk gerecht, ter vervanging van keukenzout.

Dit zout is geschikt voor zoutmolens met zowel een keramisch als een plastic maalwerk.

Samenstelling

Gedroogd Keltisch zeezout.

Bewaring en houdbaarheid

Keltisch zeezout gedroogd is minstens houdbaar tot 28-02-2024 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

Recepten

Sole

Vul een glazen pot voor 1/3 met Keltisch zeezout. Vul aan met 2/3 water. Sluit de pot en schud. Koel en donker bewaren. Los 1 tl sole op in een glas water of in je smoothie. Hiermee voorzie je je lichaam op een eenvoudige manier van een volwaardige dosis mineralen.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar