Kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Velderwt

  • Ideale vleesvervanger
  • Kooktijd: 60-90 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Een voedzame vleesvervanger

De kapucijner, of velderwt, is een peulvrucht die al duizenden jaren wordt geteeld. Kapucijners hebben een vlezige, zoete en spekachtige smaak en een romige textuur. Deze rood-bruine erwten zijn bijzonder voedzaam, bevatten onder andere veel eiwitten en vezels en vormen een ideale vleesvervanger in hartige, verwarmende maaltijden. Het is een voedzame winterkost.

Lage klimaatbelasting

Onze kapucijners zijn volledig biologisch. Onze kapucijners worden enkel geteeld in gebieden waar deze peulvrucht goed gedijt. Door wisselteelt wordt bovendien uitputting van de grond voorkomen. Hierdoor zijn onze kapucijners duurzaam en vormen ze bovendien een milieuvriendelijk alternatief voor vlees.

Kapucijners gebruiken

Week de kapucijners gedurende een nacht in water. Kook daarna 60 tot 90 minuten. Kapucijners zijn niet vastkokend. Verwerk tot puree of voeg toe aan soepen, vegetarische (stoof)schotels en salades. Kapucijners gebruik je als vleesvervanger. Door de smaak is het een perfecte vervanger voor bijvoorbeeld spek.

Samenstelling

Kapucijners uit biologische teelt. 100% natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Kapucijners

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar