Kaneelpoeder (kassie) bio

Kaneelpoeder (kassie) bio

Kaneelpoeder (kassie) bio

  • Diepe, volle smaak
  • Biologisch gecertificeerd
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Verwarmende kassie kaneel

Kassie kaneel is de standaard kaneel die je in de supermarkten vindt. Het is een warm kruid dat veel gebruikt wordt in hartige gerechten in de Zuiderse en Oosterse keuken. Kassie kaneel is heerlijk bij rijst met kip (zoals het Indiase kip tandoori), vleesgerechten, Griekse Moussaka en in de hele Chinese keuken. Kassie kaneel kan ook gebruikt worden in zoete gerechten zoals appelmoes, pudding, rijstpap en gebak.

Tijdens koude winterdagen zijn verwarmende kaneeldranken populair. Kaneel is heerlijk bij glühwein, grog, winterkoffie of winterthee en winterse chocolademelk.

Wat is het verschil tussen kassie kaneel en Ceylon kaneel?

Het belangrijkste verschil tussen deze kassie (Cinnamomum cassia) en de Ceylon kaneel is het gehalte coumarines. Kassie bevat ca. 2g tot 5g coumarines terwijl Ceylon kaneel slechts ca. 0,015g coumarines bevat. De meeste kaneel die je in de winkel vindt, is kassie.

Kassie kaneel in de keuken

Kassie kaneel geeft vlees en zure gerechten, zoals gestoofde rabarber, een krachtige smaak.

Ook in het Oosten wordt kaneel veelvuldig gebruikt: het maakt deel uit van het bekende Chinese vijfkruidenpoeder en wordt verwerkt in Indiase curry's en in paan. Ook Afrikaanse gerechten, zoals tajines, bevatten het zoete kassie kaneel.

Samenstelling

Biologisch gecertificeerd kaneelpoeder van Kassie kaneel.

Bewaring en houdbaarheid

Kaneelpoeder (kassie) bio is minstens houdbaar tot 06-04-2023 (100g), 06-04-2023 (250g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar