Kaneel poeder (kassie)

Kaneel poeder (kassie)

Kaneel poeder (kassie)Cinnamomum cassia blume

  • Diepe, volle smaak
  • Verwarmend
  • Lekker in hartige gerechten
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Verwarmende kaneel

Kassie kaneel is het standaard kaneel die je in de supermarkten vindt. Het is een warm kruid dat veel gebruikt wordt in hartige gerechten in de Zuiderse en Oosterse keuken. Kassie kaneel is heerlijk bij rijst met kip (zoals het Indiase kip tandoori), vleesgerechten, Griekse Moussaka en in de hele Chinese keuken. Kassie kaneel kan ook gebruikt worden in zoete gerechten zoals appelmoes, pudding, rijstpap en gebak.

Tijdens koude winterdagen zijn verwarmende kaneeldranken populair. Kaneel is heerlijk bij glühwein, grog, winterkoffie of winterthee en winterse chocolademelk.

Wat is het verschil tussen kassie kaneel en ceylon kaneel?

Het belangrijkste verschil tussen deze kassie (Cinnamomum cassia) en de Ceylon kaneel is het gehalte coumarines. Kassie bevat ca. 2g tot 5g coumarines terwijl Ceylon kaneel slechts ca. 0,015g coumarines bevat.

De echte Ceylon kaneel is zachter en iets complexer en milder van smaak dan kassie. Ceylon kaneel herken je aan dicht opgerolde pijpjes, kassie is meestal iets dikker en de pijpjes zijn hol. De meeste kaneel die je in de winkel vindt, is kassie. De diepe, volle smaak van kassie doet het goed bij hartige gerechten, terwijl de fijnere Ceylon kaneel beter combineert bij zoet.

Kassie kaneel in de keuken

Kassie kaneel geeft vlees en zure gerechten, zoals gestoofde rabarber, een krachtige smaak.

Ook in het Oosten wordt kaneel veelvuldig gebruikt: het maakt deel uit van het bekende Chinese vijfkruidenpoeder en wordt verwerkt in Indiase curry's en in paan. Ook Afrikaanse gerechten, zoals tajines, bevatten het zoete kassie kaneel.

Samenstelling

Natuurlijke, gemalen kassie kaneel zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Kaneel poeder (kassie) is minstens houdbaar tot 30-05-2021 (90g), 30-05-2021 (200g), 30-05-2021 (600g), 30-07-2021 (2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Appelcompote

Schil 1kg appels en snij in blokjes. Knijp het sap van 1 citroen erover. Meng met 200g suiker en 10g gemalen kaneel. Zet met een kaneelstokje en een steranijs 30 min. in de oven op 175° C.

Bananen met kaneel en rum

Snijd 4 rijpe bananen in dikke rondjes of in lange stukjes, bak ze op in de boter, haal ze uit de pan en houd ze warm. Giet 5 eetlepels rum in de pan, voeg 1 el kaneel en 3 el honing toe en laat sudderen tot de saus lichtjes is ingedikt. Giet de saus over de warme bananen en dien op met slagroom.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar