Kalamata olijven zonder pit bio

Kalamata olijven zonder pit bio

Kalamata olijven zonder pit bio

  • Traditionele teelt
  • Handig zonder pit
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Echte Kalamata olijven zonder pit

De kleine Kalamata olijf is een typische Griekse olijf, genoemd naar de stad Kalamata in het zuidelijke Peloponessos. Deze olijven halen hun hoge populariteit aan hun herkenbare lekkere, fruitige smaak. Kalamata olijven hebben een karakteristieke zwarte of diep paarse kleur.

Kalamata olijven zijn een uniek product. Ze hebben dan ook volgens de EU-wetgeving een beschermde status. Enkel die olijven uit een precies afgebakend gebied mogen de naam "Kalamata" dragen.

Kalamata olijven van biologisch teelt

Onze Kalamata olijven zonder pit worden biologisch geteeld, zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische sproeimiddelen. Deze topolijven worden bewaard in zout water met een scheutje biologische wijnazijn.

Traditionele verwerking

Voor onze Griekse olijven hebben we een vakman uitgekozen, die zorgt voor traditionele verwerking van grotendeels hand-geplukte olijven van een bijzonder goede kwaliteit. 

Donkere olijven zijn door-gerijpte olijven. Het vergt vakkennis en ervaring om ze op precies op het juiste moment te oogsten zonder bederf. Vele donkere en zwarte olijven van bedenkelijke kwaliteit worden immers te vroeg en alsnog te groen geplukt. Vaak zelfs met opzet.

Halfrijpe olijven worden dan behandeld met ijzer-glucanaat of een ander loogzuur, zodat ze toch een gelijkmatige donkere of zwarte kleur krijgen.

Niet zo voor onze Kalamata olijven. Die zijn natuurlijk gerijpt, stevig en sappig en hebben hun specifieke eigen smaak als resultaat.

Kalamata olijven zonder pit gebruiken

Kalamata olijven zonder pit eet je als snack, en doen het steeds goed als borrelhap.

Na openen nog 10 dagen te bewaren in de koelkast.

Samenstelling

Kalamata olijven, water, zeezout, rode wijn azijn. Van biologische teelt. Uitgelekt gewicht: 180g.

Bewaring en houdbaarheid

Kalamata olijven zonder pit bio is minstens houdbaar tot 29-06-2023 (350g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar