Jojoba olie

Jojoba olie

Jojoba olieSimmondsia chinensis oil

  • Beschermt tegen weersinvloeden
  • Voor elk huidtype
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw

Jojoba olie als basisolie voor je huid

Jojoba-olie is geen echte olie maar een plantaardig hars dat door zijn ruime toepassingsmogelijkheden veel gebruikt wordt in cosmetica. Jojoba is één van de meest universele basisoliën.

Jojoba-olie heeft een samenstelling die het menselijke huidsmeer sterk benadert. Hierdoor harmoniseert jojoba olie alle huidtypes. Dit geldt ook voor de vette huid waarbij de olie goed wordt opgenomen en niet vet aanvoelt.

Uitwendige toepassingen van jojoba-olie

  • Geschikt voor elk huidtype
  • Hydraterend, verzachtend
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
  • Bij puistjes
  • Gezichtsolie voor elke dag: beschermt tegen weersinvloeden en luchtvervuiling
  • Bij schilfers en voor een goede conditie van het haar
  • Geschikt om make-up te verwijderen
  • Aangename aftershave

Deze basisolie kan je gebruiken als massage olie of voor lokaal gebruik. Voeg er etherische olie aan toe voor een extra werking of een lekkere geur.

Gebruik van Jojoba olie

Afzonderlijk gebruik van jojoba-olie

Jojoba-olie gelijkmatig op de huid aanbrengen of masseren.

Massage van het gehele lichaam: jojoba gebruiken als basisolie, best mengen met een andere basisolie omdat jojoba niet zo goed te verspreiden is op het lichaam.

Jojoba olie kan gebruikt worden bij jonge kinderen.

Jojoba-olie als draagolie voor etherische oliën

Naast een afzonderlijk gebruik kan je deze olie ook gebruiken als basis of draagolie voor etherische oliën. Naargelang de gebruikte etherische oliën en het gewenste effect, worden doorgaans 10 tot 20 druppels etherische olie opgelost in 100ml jojoba-olie.

Jojoba olie is praktisch geurloos en is daarom ook te gebruiken als basis voor parfummengsels van etherische oliën. Frisse mengsels passen er goed bij omdat jojoba licht verkoelend werkt.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Ingrediënten: Simmondsia chinensis olie, natuurlijke vitamine E

Bewaring en houdbaarheid

Jojoba olie is minstens houdbaar tot 30-07-2021 (100g). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Niet geschikt voor inwendig gebruik.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar