Jasmijnrijst wit

Jasmijnrijst wit

Jasmijnrijst wit

  • Delicaat jasmijnaroma
  • Voor speciale gelegenheden
  • Uit Thailand
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Heerlijke rijst uit Thailand

Deze langkorrelige rijst heeft een milde, volle smaak. Jasmijnrijst komt uit Thailand, waar het bekend staat als hom mali. Dat betekent zoveel als "rijst met een delicaat jasmijnaroma". Zuivere jasmijnrijst gebruik je net als andere rijstsoorten. De smaak en geur komen overeen met die van basmatirijst.

Een puur product

Goedkopere rijstsoorten worden soms met pandan-aroma geparfumeerd en verkocht als jasmijnrijst. Onze witte jasmijnrijst is een puur product, zonder toegevoegd aroma.

Voor speciale gelegenheden

Jasmijnrijst groeit traag. Er is maar 1 oogst per jaar. Dat geeft de rijst de tijd om uit te groeien tot een rijst van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Een subtiele geur, fantastische smaak en hoge voedingswaarde zijn het resultaat. Een unieke rijst, perfect voor speciale gelegenheden.

Steun aan lokale boeren

Onze jasmijnrijst is afkomstig uit familiaal beheerde rijstvelden in Noord- en Oost-Thailand. Daar telen boeren kwaliteitsrijst zonder gebruik van pesticiden. De levensstandaard van deze boerenfamilies verbetert aanzienlijk dankzij de eerlijke omstandigheden waarin ze werken.

Gebruik

Spoel rijst voor gebruik af. Je kan de rijst stomen of ca. 8 min. koken en dan 10 min. laten rusten. Per kop rijst gebruik je dan 1,5 kop water. Jasmijnrijst kleeft licht.

Samenstelling

Witte jasmijnrijst uit Thailand, zonder toegevoegd aroma en zonder gewone witte rijst. Biologisch, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Jasmijnrijst wit is minstens houdbaar tot 30-03-2021 (1.2kg), 30-03-2021 (3kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Jasmijnrijst wit

Voedingswaarde per 100g
Energie1527 kJ
Energie365 kcal
Koolhydraten79.9g
waarvan suikers0.1g
Eiwitten7.1g
Vetten0.7g
Verzadigde vetten0.2g
Vezels1.3g
Natrium5mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar