Jasmijnrijst wit bio

Jasmijnrijst wit bio

Jasmijnrijst wit bio

  • Aromatische rijst
  • Kooktijd: 8 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Heerlijke rijst uit Thailand

Jasmijnrijst is een langkorrelige rijst met een milde, volle smaak. Jasmijnrijst komt uit Thailand, waar het bekend staat als "hom mali". Dat betekent "rijst met een delicaat jasmijnaroma". Zuivere jasmijnrijst gebruik je net als andere rijstsoorten. De smaak en geur hebben wat weg van basmatirijst.

Een puur product, zonder pandan

Rijstsoorten worden soms met pandan-aroma geparfumeerd en zo verkocht als jasmijnrijst. Onze witte jasmijnrijst is een puur product, zonder toegevoegd aroma. Je proeft duidelijk een verschil, echte jasmijnrijst is een ware streling voor de tong.

Rijst voor speciale gelegenheden

Jasmijnrijst groeit traag. Er is maar 1 oogst per jaar. Dat geeft de rijst de tijd om uit te groeien tot een rijst van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Een subtiele geur, fantastische smaak en hoge voedingswaarde zijn het resultaat. Een unieke rijst, perfect voor speciale gelegenheden.

Steun aan lokale boeren

Onze jasmijnrijst is afkomstig uit familiaal beheerde rijstvelden in Noord- en Oost-Thailand. Daar telen boeren kwaliteitsrijst zonder gebruik van pesticiden. De levensstandaard van deze boerenfamilies verbetert aanzienlijk dankzij de eerlijke omstandigheden waarin ze werken.

Jasmijnrijst gebruiken

Spoel de rijst voor gebruik af. Je kan de rijst stomen of ca. 8 min. koken en dan 10 min. laten rusten. Per kop rijst gebruik je dan 1,5 kop water. Jasmijnrijst kleeft licht.

Kooktijd: 8 minuten.

Samenstelling

Witte jasmijnrijst. Biologisch, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Jasmijnrijst wit bio is minstens houdbaar tot 30-06-2022 (1.2kg), 30-06-2022 (3kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Jasmijnrijst wit bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1527 kJ
Energie365 kcal
Koolhydraten79.9g
waarvan suikers0.1g
Eiwitten7.1g
Vetten0.7g
Verzadigde vetten0.2g
Vezels1.3g
Natrium5.2mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar