Jasmijnrijst volkoren

Jasmijnrijst volkoren

Volkoren biologische JasmijnrijstKao hom mali, Thai hom mali

  • Delicaat jasmijnaroma
  • Voor speciale gelegenheden
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Pure volkoren Jasmijn rijst

Deze langkorrelige rijst kleeft ietwat aan elkaar en geurt vaag naar jasmijn. Het heeft een milde, volle smaak. Meestal stoomt men dit type rijst, maar je kan het ook koken volgens de absorptiemethode. Jasmijnrijst is te gebruiken net als andere rijstsoorten. De smaak en geur lijken wat op deze van Basmati rijst. Deze Jasmijnrijst is zuivere, bruine zilvervliesrijst en niet gemengd met witte rijst.

Jasmijnrijst voor speciale gelegenheden

Jasmijnrijst is een traag groeiende rijst met slechts 1 oogst per jaar. Dat geeft de rijst de tijd om uit te bloeien tot een rijst van uitzonderlijk hoge kwaliteit met een subtiele geur, fantastische smaak en hoge voedingswaarde. In Thailand wordt deze rijst Hom Mali genoemd, wat je kan vertalen als "rijst met een delicaat jasmijn aroma". Door de evenwichtige smaak en het bijzondere aroma is Jasmijnrijst in Thailand de vaste waarde bij speciale gelegenheden.

Jasmijnrijst uit Thailand

Onze jasmijnrijst is afkomstig uit familiaal beheerde rijstvelden in Noord- en Oost-Thailand. De rijst wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden. De levensomstandigheden van de boeren en hun families kunnen aanzienlijk verbeterd worden dankzij de eerlijke omstandigheden waarin zij deze topkwaliteit rijst kunnen telen.

Echte Jasmijnrijst zonder pandan

Soms wordt Jasmijnrijst verkocht als pandanrijst. Goedkopere rijstsoorten worden dan met pandan aroma geparfumeerd om deze als jasmijnrijst te verkopen. Onze Jasmijnrijst wordt niet met pandan geparfumeerd en is niet te vergelijken met de goedkope namaakversie.

Gebruik van Jasmijnrijst volkoren

Spoel de rijst af voor gebruik. Per kop rijst gebruik je 1,5 kop water. Kooktijd ca. 45 min. Je kan de kooktijd verkorten door de rijst een nachtje te laten weken in koud water.

Samenstelling

100% biologische Jasmijnrijst uit Thailand.

Bewaring en houdbaarheid

Jasmijnrijst volkoren is minstens houdbaar tot 30-03-2021 (1.2kg), 30-03-2021 (3kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Jasmijnrijst volkoren

Voedingswaarde per 100g
Energie1558 kJ
Energie367 kcal
Koolhydraten77.7g
Eiwitten7.4g
Vetten2.4g
Verzadigde vetten0.3g
Vezels2.8g
Natrium12mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar