Iers mos vlokken bio

Iers mos vlokken bio

Iers mos vlokken bio

  • Natuurlijk bindmiddel
  • Artisanaal geoogst
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gedroogd Iers mos van de allerhoogste kwaliteit

Iers mos is een zeewier met kleurschakeringen van groen tot rood-bruin. Ons  Iers mos komt van een familiaal bedrijf in de golf van Biscaya, waar het wier in zuivere wateren wordt beheerd en met de hand wordt geoogst. Daarna wordt het natuurlijk gedroogd op lage temperatuur. Het is Iers mos van topkwaliteit, gebaseerd op artisanaal vakmanschap en ervaring. 

Biologisch Iers mos in handige vlokken

Ons Iers mos is biologisch gecertificeerd volgens de Europese normen, en wordt uitgebreid getest op alle microbacteriële en fysische parameters. Zo ben je zeker van een zuiver en gezond product, geteeld met respect voor marine milieu. Het Wier wordt in in kleine vlokken gesneden wat het erg handig maakt om te doseren en te gebruiken. Zowel in de keuken als voor thee.   

Iers mos vlokken rehydrateren

Om gedroogd Iers mos te rehydrateren, week je het in water met een snufje zout voor 5 minuten. Maak een supersmoothie door een handje Iers mos toe te voegen in je blender. Leuke bonus: het water waarin je Iers mos hydrateert kan je achteraf gebruiken als smaakmaker.

Iers mos als bindmiddel

Gedroogd Iers mos werkt prima als bindmiddel in soep of raw desserten. Week het mos voor 24 tot 36 uur in een een grote kom koud water in de ijskast. Giet het resterende water af en meng het Iers mos met vers koud water in een blender (starten op de traagste stand) tot je een soort pasta krijgt. Deze pasta kan je bewaren in een glazen pot voor 10 dagen.

Thee van Iers mos

Kook 1,5g Iers mos in 150ml water, of een soeplepel Iers mos in 1 liter water. Laat koken totdat je een soort gel krijgt (ong. 15 minuten). Zeven en meerdere koppen per dag drinken.Je kan deze Iers mos thee op smaak brengen met bv. citroen, zoethout, kaneel, gember en eventueel een natuurlijk zoetmiddel.

Iers mos vlokken in gerechten

Hoewel Iers mos een zeewier is, heeft het geen overheersende, zoute smaak. Gedroogd, versneden Iers mos kan je ook op eenvoudige wijze rehydrateren en te gebruiken in salades of visgerechten. Ook als ingrediënt en bindmiddel in soepen, stoofpotten. Daarvoor hoef je niet te rehydrateren.  In Schotland en Ierland zijn puddings van Iers Mos.

Samenstelling

100% natuurlijk Iers mos zonder enige toevoeging van biologische teelt.

Bewaring en houdbaarheid

Iers mos vlokken bio is minstens houdbaar tot 29-03-2024 (50g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Iers mos vlokken bio

Voedingswaarde per 100g
Energie678 kJ
Energie165 kcal
Koolhydraten3.7g
Eiwitten14g
Vezels46g
Natrium2400mg

Voorzorgen

Kan sporen van schaaldieren, weekdieren of vis bevatten.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar