Himalayazout brokken

Himalayazout brokken

Himalayazout brokken

  • Onbewerkt mineraalzout
  • Grove brokken 2 - 5cm
  • Verfijnde, zachte smaak
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Ongeraffineerd mineraalzout uit het Himalayagebergte

Ons Himalayazout is een ongeraffineerd en zuiver mineraalzout uit het Himalayagebergte. Door de aanwezigheid van natuurlijke mineralen zoals koper en ijzer krijgt dit zout een mooie roze kleur. Himalayazout heeft een verfijnde, milde smaak. Dit Himalazout wordt gehakt tot grove brokken van 2cm tot 5cm en ondergaat verder geen enkele bewerking.

Overblijfsel van een oeroude zee

Himalayazout is het overblijfsel van een oeroude zee. Over de eeuwen heen verdampte het water van deze oerzee en liet ze puur, onvervuild zout achter. Dit halietzout of steenzout bleef gedurende duizenden jaren verborgen voor de beschaafde wereld onder het majesteuze Himalayagebergte.

Zorgvuldige delving en verwerking in de Kehwra zoutmijn

De Kehwra zoutmijn is een grote zoutmijn in het noordwesten van Pakistan. Met veel zorg en kunde worden grote brokken Himalayazout hier aan de voet van het Himalayagebergte gewonnen. Men selecteert de brokken ter plaatse op kwaliteit. Daarna wordt het Himalayazout gemalen en onmiddellijk verpakt. Het resultaat is natuurlijk en onbewerkt Himalayazout, volledig vrij van toevoegingen.

Gebruik

Door de fijne, zachte smaak, is Himalayazout heel veelzijdig te gebruiken. Sprenkel grof Himalayzout over groene salades, steak, aardappelen in de oven en andere hartige bereidingen. Maar ook op zoete bereidingen, zoals chocolate chip cookies of gebak met karamel is Himalayazout erg lekker. Deze brokken zijn het meest geschikt om zelf te vermalen in de vijzel. Zo kan je de gewenste textuur en grootte perfect op je gerechten afstemmen.

Samenstelling

Brokken Himalayazout uit Pakistan. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Himalayazout brokken is minstens houdbaar tot 17-11-2024 (500g), 28-12-2024 (2.5kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar