Heidehoning bio

Heidehoning bio

Heidehoning bio

  • Europese oorsprong
  • Sterk en pittig
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Biologische honing uit de heide

Onze heidehoning wordt gemaakt door bijen die enkel nectar van struikheide verzamelen. De heidevelden ontwikkelen zich zonder ingrijpen van de mens. Dat maakt deze biologische heidehoning uniek. Andere heidehoning bestaat namelijk vaak uit mengelingen van verschillende soorten gekweekte heide.

Heerlijke nasmaak

Heidehoning is niet de meest zoete honing. Het bijzondere aan heidehoning is de lange nasmaak. Die is sterk en pittig. Soms kruidig, houtachtig of zelfs een beetje bitter. Dat hangt van je eigen smaak af. De vloeibare honing heeft een fruitig aroma.

Onvermengde heidehoning mét natuurlijke kleurschakering

Onze heidehoning is van Europese oorsprong. Dit product komt uit Spanje. Het is biologisch, onbewerkt, puur en natuurzuiver.

Echte heidehoning tendeert in het algemeen naar een wat donker, amberkleurig aspect,  maar heeft  een  vrij breed kleurpalet. De kleur wijzigt ook wat door kristallisering in de pot. Bij veel 'industriële' heidehoning wordt de honing vermengd op kleur, om een soort constante kleur als 'herkenning' te geven aan de consument. Wij kiezen er voor om dat niet te doen, maar om de natuurlijke schakering van deze uitzonderlijk zuivere heidehoning te behouden.

Deze honing bevat geen toevoegingen en is op een natuurlijke manier, zonder opwarming, verwerkt. Deze honing voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en is onderworpen aan een uitgebreide analyse. Onze honing wordt ook zorgvuldig gecontroleerd zodat we er zeker van zijn dat de bijen geen suiker bijgevoederd krijgen tijdens de bloeiperiode.

Gebruik

Lekker in koffie en thee, op een bruine boterham of bij een blokje kaas. Ook heerlijk op roomijs en Griekse yoghurt.

Samenstelling

Koudgeslingerde heidehoning van gemengde Europese oorsprong. Biologisch, natuurzuiver en zonder additieven. De bijen worden tijdens de bloeiperiode niet bijgevoederd.

Bewaring en houdbaarheid

Heidehoning bio is minstens houdbaar tot 21-10-2023 (200g), 16-07-2023 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Onze biologische heidehoning is niet vermengd op kleur. De potten kunnen erg verschillen van kleur. Dat is een natuurlijk kenmerk van deze honingsoort.

Onbewerkte honing kan na een tijdje kristalliseren. Dit herken je aan een witte neerslag. Deze kristallisatie is volkomen natuurlijk. Het doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Maak gekristalliseerde honing weer vloeibaar door de honingpot enige tijd in handwarm water (maximum 40°C) of op de verwarming te plaatsen. Let op dat de honing niet te warm wordt. Dan verdwijnen heel wat voedingsstoffen. Roer in de licht opgewarmde honing om de natuurlijk romige of vloeibare textuur te herstellen.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar