Havsnø algenzout

Havsnø algenzout

Havsnø algenzout

  • Delicate, knapperige textuur
  • Met Dulse algen
  • Uit de Noorse zee

Pure zoutvlokken uit de Noorse Zee

Deze Havsnø zoutvlokken zijn afkomstig van het afgelegen eiland Gossa, in het westen van Noorwegen. Het zeezout wordt hier op traditionele wijze gewonnen door een klein familiebedrijfje. 

Het zuivere, koude water van de Noorse Zee zorgt voor een bijzonder puur en kwaliteitsvol zeezout, vrij van vervuiling. Deze zoutvlokken zijn dan ook geliefd bij topchefs over de hele wereld.

Sneeuw van de zee met Dulse algen

Havsnø betekent sneeuw van de zee. Deze naam verwijst naar de delicate, knapperige textuur van de witte Havsnø zoutvlokjes. In je mond smelten ze als sneeuw op je tong. Havsnø zeezout heeft een zachte, heldere smaak die de andere smaken in je gerechten uitdiept.

Aan dit unieke product hebben we algen toegevoegd. Hiervoor gebruikte Dulse algen uit ondiepe, schone Atlantische wateren in Noord-Noorwegen. Dit type alg is bijzonder rijk aan mineralen en vitamine C en combineert ideaal met knisperige zoutvlokken.

Gebruik

Gebruik algenzout zoals kruidenzout.Strooi Havsnø zoutvlokken met algen heel of verkruimeld over gerechten net voor het opdienen. Of serveer het in een schaaltje aan tafel: het is het ideale zout om tussen duim en vingers te strooien over salades, vis en schaal- en schelpdieren. Heerlijk ook of aardappelen. Groenten en pastagerechten kunnen ook op smaak worden gebracht met algenzout.

Voor een echte Scandinavische klassieker, strooi je dit zout over gekookte nieuwe aardappelen met boter of een goede olijfolie en niets anders.

Samenstelling

Hele Havsnø zoutvlokken. , Dulse algen, 100% natuurlijk zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Havsnø algenzout is minstens houdbaar tot 13-10-2024 (100g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar