Gravad lax

Gravad lax

Gravad lax Gravlax, graved lax

  • Voor gemarineerde zalm
  • Zweedse specialiteit
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gemarineerde zalmspecialiteit uit Zweden

Gravad lax of gravlax is een bekende Zweedse specialiteit op basis van zalm. De zalm wordt in een kruidenmengsel gemarineerd en krijgt zo extra smaak. Gebruik deze kruidenmix voor het marineren van de zalm voor deze overbekende Scandinavische specialiteit.

De zalm wordt dun gesneden en met moster-dillesaus of gravlaxsås, een zoetig sausje van mosterd en dille, op een plakje brood of met gekookte aardappelen geserveerd.

Samenstelling

Zeezout, suiker, dille, roze peper, rozemarijn, plantaardige olie. Deze kruidenmix bevat een kleine hoeveelheid plantaardige olie (minder dan 1%). We voegen een klein beetje olie toe om te voorkomen dat de kruidenmengeling aan elkaar plakt en tot een grote brok herleid wordt. De olie die Pit&Pit gebruikt is natuurlijk en niet genetisch gemodificeerd.

Bewaring en houdbaarheid

Gravad lax is minstens houdbaar tot 20-02-2023 (135g). Droog, donker en koel bewaren.

Aanverwante Producten

Recepten

Hoe zalm marineren?

Leg een afgedepte zalmfilet (750g) in een lage schaal. Besprenkel eventueel met een borrelglas wodka. Bedek met 3 tot 4 eetlepels kruidenmix Gravad lax. Bedek met een extra laag grof zeezout. Je kan de zalm ook met vershoudfolie afdekken en er iets zwaar opleggen. Laat de zalm 10 uur tot 3 dagen in de koelkast rusten. Draai de vis 2x dag om. Spoel voor het serveren de kruiden van de zalm. Snij dunne plakjes van de zalm af voor een heerlijke graved lax!

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar