Ghee

Ghee

Biologische ghee uit EngelandGeklaarde boter

  • Rijke, nootachtige smaak
  • Van grasgevoederde koeien
  • Artisanale productie in Engeland
  • Heel hoog rookpunt
  • Geeft energie
  • Alternatief voor boter of olie
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Rijke, romige ghee zonder toevoegingen

Ghee of geklaarde boter is al eeuwenlang een onmisbaar ingrediënt in de Indische keuken. Kwaliteitsvolle ghee heeft een heerlijk rijke, nootachtige smaak en zoet aroma. De kleur is natuurlijk goudgeel en de textuur romig met een fijne korrel. We voegen geen enkele kleurstof, smaakstof of ander additief toe aan deze ghee.

Biologische ghee van grasgevoederde koeien

Onze biologische ghee wordt met de grootste zorg gemaakt op een boerderij in de Cotswolds Hills, in het zuidwesten van Engeland. De artisanale boter voor deze ghee is afkomstig van grasgevoederde koeien. Van maart tot november, grazen deze koeien vrij op de sappige, groene weides rond de boerderij. Bij slecht weer, van december tot februari, krijgen de koeien biologisch voer.

Artisanale productie volgens Aryuvedische principes

Onze ghee wordt artisanaal geproduceerd volgens traditionele Aryuvedische principes. Eerst laat men biologische boter voor 6 tot 8 uur koken. Zo kan het water in de boter verdampen en worden alle onzuiverheden verwijderd. Hierna blijven er 3 lagen over: wei eiwit, vloeibaar vet en caseïnedeeltjes. Het laagje wei eiwit wordt weggeschraapt en het vet afgegoten. Hierdoor blijft er enkel zuivere geklaarde boter over: de ghee. Onze ghee uit Engeland wordt iedere week vers gemaakt in kleine hoeveelheden.

Gezonde vetstof uit de Aryuvedische geneeskunde

In de Aryuvedische geneeskunde staat ghee bekend voor haar gezonde en helende eigenschappen. Volgens de Aryuveda zou ghee zorgen voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest en een goede spijsvertering.

Daarnaast bevat ghee ook veel goed opneembare vetzuren die zorgen voor meer energie. Hierdoor is ghee erg geschikt voor atleten of mensen die vaak zware fysieke inspanningen leveren.

Bijzonder hoog rookpunt

Ghee heeft een heel hoog rookpunt. Dit betekent dat je het op hoge temperatuur kan verhitten zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Je kan ghee dus prima gebruiken om te bakken, roosteren, sauteren of zelfs om te frituren.

Veelzijdig gebruik van ghee

In de keuken

Door de aangename, nootachtige smaak is ghee erg veelzijdig in de keuken. Gebruik het als alternatief voor boter of olie in wokgerechten en curry's, om groenten te sauteren, in saladedressings en marinades, over popcorn of zelfs in zoet gebak. Ghee is ook een voedzaam alternatief voor boter of margarine op je boterham.

In de badkamer

Smeer wat ghee op je lippen als voedende lippenbalsem. Bij droog haar kan je een klein beetje ghee tussen je handpalmen opwarmen en aanbrengen op de uiteinden. Dit zorgt voor meer glans en textuur.

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Zuivere ghee of geklaarde boter. Geproduceerd in de Cotswolds Hills, Zuid-Engeland. Van grasgevoederde koeien. 100% natuurlijk, biologisch en vrij van toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Ghee is minstens houdbaar tot 27-02-2020 (230g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Ghee

Voedingswaarde per 100g
Energie3686 kJ
Energie880 kcal
Eiwitten0.3g
Vetten99.5g
Verzadigde vetten64.1g

Voorzorgen

Bewaar ghee op kamertemperatuur in een koele, donkere plaats.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: melk. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar