Gerstegras

Gerstegras

Op dit moment helaas niet beschikbaar

Gerstegras als gezond superfood Hordeum vulgare

  • Rijk aan eiwitten
  • Vitaminen en mineralen
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gerstegras rijk aan eiwitten

Gerstegras is rijk aan eiwitten, met 18 van de 22 aminozuren, met inbegrip van alle 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Gerstegras is dus een uitstekende bron van eiwitten voor vegetariërs en veganisten die vaak te weinig eiwitten in hun voeding hebben.

Gerstegras rijk aan vitaminen en mineralen

Gerstegras is ook rijk aan vitaminen. 30 keer meer vitamine B1 dan koemelk, vitamine B2, vitamine B6 en een overvloed aan de antioxidant vitamine C.

Gerstegras is een uitstekende natuurlijke bron van mineralen. Gerst is een bron van magnesium uit chlorofyl. Dit is dezelfde chemische stof die gras groen maakt. Hierdoor zetten planten licht om in energie via fotosynthese. Chlorofyl is rijk aan magnesium. Ook bevat gerstegras calcium, koper, ijzer, mangaan, fosfor en kalium. Deze zijn essentieel voor onze voeding en kunnen ontbreken in moderne, bewerkte voedingsmiddelen. Het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid foliumzuur, pantotheenzuur, carotenoïden, (waaronder beta-caroteen) en organische natrium. Logisch toch dat gerstegras het label 'superfood' krijgt.

Biologisch gerstegras als superfood

Gerstegras bevat een goed opneembare vorm van eiwit, plus een schat aan enzymen, vitaminen, mineralen, carotenoïden, pigmenten en fytonutriënten. Gerstegras bevat ook chlorofyl, een krachtige antioxidant. Dit prachtige superfood ondersteunt een gezond dieet.

Productie van ons biologisch gerstegras

Ons gerstgras komt van een boerderij in Canterbury, Nieuw-Zeeland. Dit gerstegras wordt geteeld zonder pesticiden en herbiciden. Het oogsten gebeurt terwijl de plant nog jong is, minder dan 30 cm. Binnen 1 - 6 uur na de oogst wordt het gerstegras getransporteerd naar een organisch gecertificeerd bedrijf, waar het vochtgehalte tot ongeveer 4% wordt verminderd door lucht drogers. Het droogproces duurt 20 minuten. Elk uur worden monsters genomen om de beste kwaliteit te waarborden. Eenmaal gedroogd, wordt het poeder gemalen. Hierdoor blijft het grootste deel van de oorspronkelijke voedingswaarde behouden.

Vervang je kop koffie door groen gerstegras

Ook na een goed ontbijt, heb je vaak halverwege de ochtend toch weer wat honger. Vervang je kop koffie met een koekje eens door een kop gezond gerstegras. Het zorgt voor eiwitten, chlorofyl en veel vitaminen. Gerstegras gemengd met wat vruchtensap is heerlijk. Dit drankje is arm aan calorieën en vetten en helpt je fit de ochtend door.

Gerstegras gebruik je 's ochtends of in de loop van de voormiddag. De goed opneembare voedingsstoffen veroorzaken geen piek in je bloedsuikerspiegel. Het is een lekker, gezond en voedend alternatief voor het ongezonde voormiddag-koekje. Je krijgt geen energiepiek na een glas gerstegras. Het helpt je wel om continue door te werken tot het middagmaal eens je ontbijt is uitgewerkt.

Gebruik van Gerstegras

1 tot 2 keer per dag een volle theelepel (tot 3 gram) gerstegras mengen met water of vruchtensap. Best te nemen halverwege de ochtend en / of halverwege de middag.

Tip: Bouw de dosis langzaam op.

Of maak je eigen capsules met gerstegras met de handige capsule machine.

Samenstelling

100% zuiver gemalen gerstegras.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Gerstegras

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Bewaar gerstegras op een koele, droge plaats.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar