Gekiemde zonnebloempitten bio

Gekiemde zonnebloempitten bio

Gekiemde zonnebloempitten bio

  • Heel gezond
  • Vermindert fytinezuur
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gekiemde zonnebloempitten van bio topkwaliteit

Onze gekiemde zonnebloempitten zijn van biologisch gecertificeerde teelt, 100% natuurlijk en zonder enige toevoeging.

Het kiemproces wordt op gang gebracht met gezuiverd water. Daarna kiemen de pitten tot 24 uur door in speciale kiemkamers, onder perfecte temperatuur en vochtigheid. Vervolgens worden de gekiemde pitten langzaam gedroogd, waarbij de temperatuur nooit hoger is dan 42 graden. Het hele productieproces houdt de zonnebloempitten raw.

Supergezond, makkelijk verteerbaar en erg smaakvol

Het kiemproces van zonnebloempitten is een explosie van levenskracht en vitaliteit. Alle nodige voedingstoffen in de pitten worden beschikbaar gemaakt voor de kiem. Daarom zijn gekiemde pitten een ware bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en enzymen. Een ware boost voor een gezond leven.

Bovendien worden deze goede stoffen makkelijker opgenomen door het lichaam. Ze zijn als het ware een beetje "voor-verteerd" door het kiemproces.

Fytines onschadelijk maken, geen opgeblazen gevoel

Vrijwel alle granen, zaden, bonen en pitten bevatten fytinezuur, een zogenaamd antinutriënt. Fytinezuur geeft je het opgeblazen gevoel bij het eten van granen, zaden of pitten. Kiemen is de beste manier om deze fytines onschadelijk te maken. Het kiemproces zélf breekt immers de fytine in zeer grote mate af.     

Gekiemde zonnebloempitten gebruiken

Deze zonnebloempitten zijn klaar om zo te gebruiken. Gebruik de zonnebloempitten in brood, muesli, yoghurt of eet ze zo. Probeer ook eens deze zaden te bakken en voeg ze toe een salade of in saus. Dit geeft een knapperige toets aan je gerecht.

Samenstelling

Gekiemde zonnebloempitten van biologische teelt, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Gekiemde zonnebloempitten bio is minstens houdbaar tot 15-12-2023 (750g), 15-02-2024 (2kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Gekiemde zonnebloempitten bio

Voedingswaarde per 100g
Energie2478 kJ
Energie665 kcal
Koolhydraten5.66g
waarvan suikers2.58g
Eiwitten20g
Vetten61.4g
Verzadigde vetten6.75g
Vezels5.08g
Natrium16mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar