Gekiemde spelt bio

Gekiemde spelt bio

Gekiemde spelt bio

  • Makkelijk verteerbaar
  • Reduceert fytines
  • Raw en onbewerkt
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Biologische,  rauw-gekiemde spelt van Europese afkomst

Het kiemproces wordt op gang gebracht met gezuiverd water. Daarna kiemen ze tot 24 uur door in speciale kiemkamers, onder perfecte temperatuur en vochtigheid. Vervolgens worden de gekiemde zaden langzaam gedroogd, waarbij de temperatuur nooit hoger is dan 42 graden. Onze gekiemde spelt  zijn van biologisch gecertificeerde, Europese teelt en 100% natuurlijk zonder enige toevoeging.

Supergezond, makkelijk verteerbaar en erg smaakvol

Het kiemproces van granen of zaden is een explosie van levenskracht en vitaliteit. Alle nodige voedingstoffen in het graantje worden beschikbaar gemaakt voor de kiem. Bovendien worden deze goede stoffen makkelijker opgenomen door het lichaam. Je proeft de gezonde kracht in de vlokken.

Kiemen maakt fytines onschadelijk

Vrijwel alle granen, zaden en bonen bevatten fytinezuur, een belangrijk  antinutriënt. Kiemen is de beste manier om deze fytines onschadelijk te maken. Het kiemproces zelf breekt immers de fytine in zeer grote mate af. Gekiemde spelt geeft je je het allerbeste van spelt.   

Gekiemde spelt onmiddellijk gebruiken

Gekiemde spelt gebruik je precies als 'gewone' spelt. Kook in voldoende water of bouillon. Lekker bij brood of om rijst te vervangen. Heerlijk in combinatie met groenten.

De kiemen zijn er altijd

Eens de natuurlijke kiemrust vaan een zaad of graan doorbroken, blijven de kiemen van nature actief. Kiemen ontstaan en zitten voor meer dan 95% in de graantjes en zaadjes. Je kan ze -afhankelijk van de soort -  meestal niet echt zien. Maar ze zijn er wel degelijk!

Soms zie je ook kleine ‘draadjes’ in de de verpakking. Dat zij mini-stukjes van de kiem die de zaadbast doorboord hebben en afgebroken zijn tijdens de verpakking, het transport etc. Ook dat is volkomen normaal, je hoeft ze niet weg te spoelen, je kan ze gewoon meekoken.

Samenstelling

Gekiemde spelt van biologische landbouw, zonder enige toevoeging

Bewaring en houdbaarheid

Gekiemde spelt bio is minstens houdbaar tot 15-09-2023 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Gekiemde spelt bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1353 kJ
Energie321 kcal
Koolhydraten55g
waarvan suikers5g
Eiwitten10.8g
Vetten1.8g
Verzadigde vetten0.4g
Vezels21g
Natrium12mg

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: gluten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar