Gekiemde gierst bio

Gekiemde gierst bio

Gekiemde gierst bio Milletzaad

  • * Makkelijk verteerbaar
  • * Raw en onbewerkt
  • * Van nature glutenvrij
  • * Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • * 100% natuurlijk en zonder additieven
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gierst, het voedzame graantje

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welk ander graan. Gierst bevat ook veel magnesium, koper en vitamine B. In Afrika en Azië behoort gierst tot de algemene basisvoeding.Biologische,  rauw-gekiemde gierst zonder additievenHet kiemproces wordt op gang gebracht met gezuiverd water. Daarna kiemen ze tot 24 uur door in speciale kiemkamers, onder perfecte temperatuur en vochtigheid. Vervolgens worden de gekiemde zaden langzaam gedroogd, waarbij de temperatuur nooit hoger is dan 42 graden. Onze gekiemde gierst  zijn van biologisch gecertificeerde teelt en 100% natuurlijk zonder enige toevoeging.

Supergezond, makkelijk verteerbaar en erg smaakvol

Het kiemproces van granen of zaden is een explosie van levenskracht en vitaliteit. Alle nodige voedingstoffen in het graantje worden beschikbaar gemaakt voor de kiem. Bovendien worden deze goede stoffen makkelijker opgenomen door het lichaam. Je proeft de gezonde kracht in de vlokken.

Kiemen maakt fytines onschadelijk

Vrijwel alle granen, zaden en bonen bevatten fytinezuur, een belangrijk  antinutriënt. Kiemen is de beste manier om deze fytines onschadelijk te maken. Het kiemproces zelf breekt immers de fytine in zeer grote mate af. Gekiemde gierst geeft je je het allerbeste van de gierst.   

Gekiemde havervlokken onmiddellijk gebruiken

Gekiemde gierst gebruik je precies als 'gewone' gierst. In muesli, in pap of porridge, in soepen, pudding, muesli of als vervanging voor rijst.

De kiemen zijn er altijd

Eens de natuurlijke kiemrust vaan een zaad of graan doorbroken, blijven de kiemen van nature actief. Je kan die klok niet terugdraaien. 

Kiemen ontstaan en zitten voor meer dan 95% in de graantjes en zaadjes. Je kan ze daarom -afhankelijk van de soort - meestal niet echt zien. Maar ze zijn er wel degelijk!

Soms zie je ook kleine ‘draadjes’ in de de verpakking. Dat zij mini-stukjes van de kiem die de zaadbast toch doorboord hebben, en van het zaadje afgebroken zijn tijdens de verpakking, het transport etc. Ook dat is volkomen normaal, je hoeft ze niet weg te spoelen, je kan ze gewoon meekoken.

Samenstelling

Gierst van biologische teelt, gekiemd

Bewaring en houdbaarheid

Gekiemde gierst bio is minstens houdbaar tot 15-08-2023 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Gekiemde gierst bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1533 kJ
Energie364 kcal
Koolhydraten57g
waarvan suikers1.3g
Eiwitten14g
Vetten4.7g
Verzadigde vetten0.4g
Vezels19g
Natrium12mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar