Garam Masala uit India

Garam Masala uit India

Garam Masala uit India Masala curry

  • Authentieke kruidenmix
  • In India samengesteld
  • Kruidig en warm, niet pikant
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Rechtstreeks uit India

Deze garam masala is een unieke kruidenmix die speciaal voor ons in India wordt samengesteld. Letterlijk betekent garam masala in het Hindi 'heet kruidenmengsel'. Het geeft curry's en andere gerechten een kruidige, warme en zoete smaak, zonder dat het pikant is. Bovendien ruikt de natuurlijke mix ook nog eens heerlijk!

Lange Indiase traditie

In India varieert de exacte samenstelling van garam masala van regio tot regio, en zelfs van familie tot familie. Moeders geven het recept door aan hun dochters. En zij doen op hun beurt hetzelfde. Zo ontstaan echte familietradities en blijft het recept doorheen de generaties behouden.

Pasta van garam masala

Met garam masala kan je zelf eenvoudig een kruidenpasta maken: voeg al roerend een beetje water bij de kruidenmix. Voeg net genoeg water toe tot je een dikke, smeerbare pasta hebt. Gebruik in sauzen of stoofschotels.

Andere toepassingen

Garam masala is dagelijks aanwezig in de Indiase keuken. In Zuid-Azië gebruikt men de mix vooral om vlees en gevogelte te kruiden. Breng groentencurry's, linzen, bonen en aardappelen op smaak met deze mix. Gebruik ook in traditionele Indiase gerechten als tandoori, korma of samosa. Strooi garam masala pas aan het einde van de bereiding over je gerecht zodat de geur en de aroma's van de kruiden helemaal tot hun recht komen.

Samenstelling

Fenegriek, kaneel, venkel, peper, kardemom, koriander. 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar