Galapagos Island El Cafetal San Cristobal koffie bio

Galapagos Island El Cafetal San Cristobal koffie bio

Galapagos Island El Cafetal San Cristobal koffie bio

  • Weelderige, zoete smaak
  • 80 % intensiteit
  • Uiterst zeldzame koffie
  • Medium-donkere branding
  • Single origin
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Single origin koffie uit de beroemde Galapagoseilanden, 80 % intensiteit

Deze single origin koffie wordt geteeld en verwerkt op het landgoed El Cafetal, op het eiland San Cristobal in de Galapagoseilanden. Een rijke vulkanische bodem, vochtig klimaat en zuiver bronwater uit de bergen zorgen daar voor de ideale groeiomstandigheden voor harde, geconcentreerde koffiebonen.

100% hele arabica bonen met weelderige, zoete smaak

Deze Galapagos San Cristobal koffiebonen zijn 100% hele arabica bonen met een weelderige, zoete smaak. Deze koffiebonen hebben een heerlijk karamel aroma, met subtiele noten van tabak en leder. In de kop is de koffie zacht en helder met hints van chocolade en limoen.

Uiterst zeldzame koffie van medium-donkere branding

Deze bijzondere koffie verwerken we respectvol en met voldoende tijd: door de bonen langzaam medium-donker te branden wordt de smaak krachtiger en voller. De koffiebonen kleuren midden- tot diepbruin en krijgen een mooie zachte glans.

Steeds geteeld met respect voor fauna en flora, nu ook biologisch gecertificeerd

Op de Galapagos Eilanden geldt een totaal verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De koffieboeren in El Cafetal hechten ook veel belang aan het behoud van inheemse schaduwbomen. Deze zijn onmisbaar voor het creëren van een vogel-vriendelijke habitat.

Het product is nu ook biologisch gecertificeerd volgens de Europese bio-normen.

Bij Pit&Pit staat gezondheid altijd voorop, ook bij koffie

Bij het verwerken van vele koffies worden door te hoge roasting  erg veel acrylamides gevormd, een stof die kan ontstaan bij verbranding van zetmeelrijke producten. Acrylamides zijn behoorlijk ongezond en schadelijk. Dàt wil zelfs de liefhebber van sterke koffie niet. De àllersterkste roasts met hoog risico op acrylamiden sluiten we daarom principieel uit.

Door de verse en zeer kwaliteitsvolle koffiebonen op een lagere  temperatuur en wat langer te laten roosteren, komen de heerlijke smaken en aroma’s tot hun recht. De tragere en gematigde roasting methode verzekert ons een gezonde en kwaliteitsvolle koffie, en geeft onze koffiebrander de mogelijkheid om aan strakke acrylamide monitoring te doen bij elke roast.

Samenstelling

Hele arabica koffiebonen uit het El Cafetal landgoed op de Galapagoseilanden. Medium-donker gebrand. Biologisch geteeld, 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Galapagos Island El Cafetal San Cristobal koffie bio is minstens houdbaar tot 22-06-2023 (100g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar