Freekeh

Freekeh

Freekeh Farek, frikey

  • Hoge voedingswaarde
  • Favoriet van Ottolenghi
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Hoge voedingswaarde van freekeh

Freekeh is een graanproduct. Het wordt gemaakt van geroosterde, groene tarwe. Doordat de tarwe zo vroeg geoogst wordt, heeft het een hogere voedingswaarde ten opzichte van andere tarwegranen.

Freekeh bevat nog meer vezels dan zilvervliesrijst en meer eiwitten dan witte rijst. Het geeft een lang verzadigd gevoel met zijn lage glycemische index. Verder bevat freekeh magnesium, kalium, calcium, ijzer en B-vitamines.

Favoriete superfood van Ottolenghi en Jamie Oliver

Freekeh is enorm populair aan het worden. In het Midden Oosten gebruikt men dit al sinds jaar en dag. Doordat de vegetarische superchef Yotam Ottolenghi mega fan is, groeit de populariteit nog meer. Ottolenghi kookt vaak en veel met freekeh en is er wild enthousiast over.

Ook Jamie Oliver noemt freekeh zijn favoriete, nieuwe oude superfood. Freekeh is gezond en zeer veelzijdig. Hij gebruikt het in verschillende gerechten.

Binnen België en Nederland wordt ondertussen ook door culinaire magazines en bloggers vaak en veel over freekeh geschreven en gesproken. Steeds op een positieve manier. Zeker het ontdekken waard!

Gebruik van freekeh

Freekeh gebruik je in eenpansgerechten zoals risotto, paella of pilav. Het is ook heerlijk bij kip of in een salade. Je gebruikt freekeh als bijzondere vervanger van pasta, rijst of bulgur.

Maak eens een typische Palestijnse soep met freekeh als basis. Shurba-al-farik is een freekeh-soep met kip, ui, wortel, look en wat citroensap.

Ontbijten met freekeh? Laat wat freekeh meekoken met je havermoutpap 's ochtends. Het geeft een heel eigen smaak en maakt je havermout extra voedzaam.

Kook freekeh gedurende 15-20 minuten gaar. Het blijft een 'stevige bite' hebben. Freekeh kan zowel koud als warm gegeten worden.

Productie proces van freekeh

Wanneer de tarwekorrel nog groen en zacht is wordt deze al geoogst. De vroeg geoogste aren worden in de zon gedroogd en vervolgens heel voorzichtig in brand gestoken. Zo krijgt het stro en het kaf de vlammen. De zaden bevatten veel vocht. Hierdoor verbranden ze niet, maar door de hitte worden ze wel geroosterd. Dit geeft een bijzondere nootachtige smaak met een rokerig aroma aan de tarwe. Uiteindelijk wordt de geroosterde tarwe in kleine stukken gebroken en krijg je een heerlijk product.

Samenstelling

Ingrediënten: 100% geroosterde, groene tarwe

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Freekeh

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: gluten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar