Formosa Oolong

Formosa Oolong

Formosa Oolong Camelia sinensis

  • Top-kwaliteit uit de Taiwanese bergen
  • Florale, kruidige smaak
  • Voor elk moment van de dag
  • Mild aroma
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Half-geoxideerde Oolong thee

Deze Formosa Oolong thee is een specialiteit uit de noord-oostelijke Taiwanese bergen. Na het plukken worden de theeblaadjes geoxideerd tot ongeveer 50% en vervolgens natuurlijk in de zon gedroogd. Tijdens dit droogproces draait men de thee regelmatig om in de bamboemanden. Hierdoor ontwikkelt de Oolong thee een milde geur en een groot, wild gekruld blad. Het nog groene blad met geoxideerde bladrand is bij deze thee dan ook nog duidelijk zichtbaar.

Authentiek Formosa thee uit Taiwan

Hoewel de Oolong techniek oorspronkelijk uit China komt, is Taiwan de thuisbasis van echte Formosa Oolong thee. Portugese ontdekkingsreizigers noemden het eiland 'Formosa', wat letterlijk 'mooi' betekent. Sinds 1885 is de naam Taiwan meer bekend geworden en is het de officiële naam van dit eiland vandaag. De naam Formosa hield echter stand in de wereld van de thee. Eersteklas Oolong thees worden geproduceerd in de noordelijke en noordoostelijke berggebieden van Taiwan.

Bloemrijke, kruidige smaak met mild aroma

Onze Formosa Oolong geeft een heel lichte theekleur en heeft een bloemrijke en kruidige smaak met mild aroma. Een heerlijke thee om de hele dag door van te genieten.

Gebruik

2 tl voor 1,75dl water (op 90°C). Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken en proef. Indien de thee niet sterk genoeg is, laat je deze 1 minuut langer trekken. Je kan een builtje oolong thee tot 10 keer gebruiken.

Samenstelling

Half-geoxideerde Formosa Oolong thee uit de Taiwanese bergen. 100% zuiver, zonder toegevoegde stoffen.

Bewaring en houdbaarheid

Formosa Oolong is minstens houdbaar tot 23-11-2023 (40g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar