Fleur de sel de Guérande

Fleur de sel de Guérande

Fleur de sel de Guérande

  • Kaviaar van het zout
  • Fijne, zachte smaak
  • Subtiele geur van bosviooltjes
  • Met de hand geoogst
  • Favoriet van de chefkoks
  • Na bereiding over gerechten strooien
  • Nature & Progrès-label
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

De kaviaar onder het zout

Fleur de sel de Guérande is de kaviaar onder het zout. De fijne, sneeuwvlokachtige zoutkristallen hebben een zachte smaak en een subtiele geur van bosviooltjes. Fleur de sel verheft de meest simpele gerechten tot verfijnde meesterwerkjes. Het verbetert de smaaksensatie en waardeert de smaken van andere ingrediënten op.

Fleur de sel de Guérande is natuurzuiver zeezout. Het is ongewassen, ongeraffineerd, vrij van additieven en ondergaat geen enkele bewerking. Niet voor niets dé favoriet van chefkoks.

Traditionele zoutwinning in de Franse Guérande

Lokale zoutwerkers in de Franse Guerandestreek oogsten de fleur de sel heel zorgvuldig volgens eeuwenoude tradities. Bij zonnig weer en een sterke oostenwind kristalliseert fleur de sel aan de oppervlakte van de Bretoense zoutpannen of oeillets. Er ontstaat dan eenmalig een helder wit, dun vliesje zout bovenop het water. Dat vliesje blijft maar heel even intact. Op het juiste moment, meestal laat in de namiddag op een droge dag, wordt het zoute vliesje handmatig van het wateroppervlak geschept met een lousse à fleur, een soort speciale riek. Door de specifieke weersomstandigheden en lage opbrengst is fleur de sel een echte exclusiviteit.

Natuurlijke zuivering

Vooraleer het zeewater in zoutpannen terecht komt, stroomt het door een reeks brakke kleimoerassen langs de Bretoense kust. Die moerassen hebben een zuiverende werking. Microben in de moerasklei neutraliseren onzuiverheden in het zeewater.

Beschermde Geografische Aanduiding

Nature & Progrès-label

Onze fleur de sel de Guérande draagt het label Nature & Progrès. Dit keurmerk staat garant voor milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

Gebruik

Fleur de sel de Guérande geeft gerechten een zachte, zoute smaak zonder te overheersen. Kook dit zout niet mee want dan verliest het haar unieke smaak. Presenteer in een klein schaaltje op tafel, zodat gasten het naar wens over rauwkost, aardappelen, vis of gegrild vlees kunnen strooien. Fleur de sel lost sneller op in water dan ander zout.

Dit zout is van nature licht vochtig. Hierdoor is het niet geschikt voor gebruik in de zoutmolen.

Samenstelling

Fleur de sel uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Ongeraffineerd, 100% natuurlijk en zonder additieven. Geen antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet. Dit zeezout heeft een vochtgehalte van 6,5%.

Bewaring en houdbaarheid

Fleur de sel de Guérande is minstens houdbaar tot 14-05-2024 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fleur de sel de Guérande

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Meloen met fleur de sel

Leg een meloen vooraf 2 uur in de koelkast. Halveer de meloen, verwijder de pitten en de schil. Snijd de meloen in dunne schijven. Bestrooi met fleur de sel.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar