Fleur de Sel Algarve

Fleur de Sel Algarve

Fleur de Sel Algarve

  • Ultra fijn zeezout uit de Algarve (Portugal)
  • Intense smaak
  • Na bereiding over gerecht te strooien
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

"Flôr de sal"

Onze fleur de sel van de Algarve in Portugal (Flôr de sal in het Portugees) heeft een niet te evenaren, intense smaak. In tegenstelling tot industrieel zout verandert deze fleur de sel de smaken van uw gerechten niet. Het brengt de perfectie in de smaken van uw gerechten naar boven.

De Portugese overheid zorgt voor strenge controle en bescherming van hun "flôr de sal". Het water komt rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan en wordt door een diep kanaal naar de zoutwinningsgebieden gebracht. De zoutlagen worden met water vermengd. Vervolgens wordt het zoute water naar de oppervlakte gepompt. Daar wordt het zout uit het water gedroogd, met het natuurlijke "flôr de sal" als resultaat.

De kaviaar van het zout

Fleur de sel is de kaviaar van alle soorten zout, letterlijk de bloem onder het zout. Het is helder wit en heeft een zeer fijne structuur. Hierdoor wordt het enorm gekoesterd in de culinaire wereld. Het lost sneller in water op dan andere zouten. De zoute, maar niet bittere smaak verbetert de smaaksensatie en waardeert de oorspronkelijke smaak van het voedsel op. Het verheft de meest simpele gerechten tot de meest geraffineerde gerechten.

Pure perfectie

Fleur de Sel kristalliseert aan de oppervlakte van de zoutpan in zeer specifieke weersomstandigheden. Alleen bij de juiste weersomstandigheden, temperatuur van het water en de zoutbalans, ontstaat er een éénmalig dun vliesje van zout wat maar heel even aan de oppervlakte van het zeewater in de zoutpannen drijft. Dit vliesje wordt dan ook op het juiste moment, handmatig van de oppervlakte geschept en in de zon gedroogd.

Gebruik van Fleur de Sel Algarve

Fleur de sel is hét tafelzout bij uitstek. Kook het nooit mee in je gerechten! Gewoon een snuifje strooien over rauw of gekookt voedsel om zo een "final touch" te geven aan je gerecht. Of serveer het in een klein schaaltje zodat je gasten het zelf over hun bord kunnen strooien. Succes verzekerd!

Samenstelling

Ingrediënten: 100% puur, fijn zeezout uit Portugal.

Bewaring en houdbaarheid

Fleur de Sel Algarve is minstens houdbaar tot 20-10-2023 (150g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar