Ethiopian Yirgacheffe Peaberry koffie

Ethiopian Yirgacheffe Peaberry koffie

Ethiopian Yirgacheffe Peaberry koffie

  • 100% hele arabica koffiebonen
  • Van zeldzame peaberries
  • Single origin
  • Krachtige, bloemige smaak
  • Medium branding
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

100% Ethiopische arabica koffiebonen met bloemig bouquet

Onze Ethiopian Yirgacheffe peaberry koffiebonen zijn 100% hele arabica bonen met een krachtige, volle smaak. Deze koffie combineert een bloemig bouquet met een rijke body, aangenaam geurig aroma en een unieke zachtheid.

Single origin koffiebonen uit Zuid Ethiopië

Deze single origin koffiebonen komen uit het Yirgacheffe district in de Sidamo regio in het zuiden van Ethiopië. Daar groeien de koffieplanten in ideale omstandigheden. Op 1800 tot 2200 meter hoogte, in een tropisch klimaat met gematigde neerslag en voldoende zon.

Exclusieve koffiebonen van zeldzame peaberries

Ethiopian Yirgacheffe koffiebonen zijn de zaden van peaberries of kruisbessen. De kruisbes is een natuurlijke mutatie van de koffiebes die in ongeveer 5% van de koffieoogst voorkomt. Het vergt zorgvuldige manuele selectie om de peaberries te scheiden van de rest van de oogst. Door dit arbeidsintensieve proces en de zeldzaamheid van de bessen zijn de Ethiopian Yirgacheffe koffiebonen een echte exclusiviteit.

Wijnachtige aciditeit door natte methode

De Ethiopian Yirgacheffe koffiebonen worden schoongemaakt met de natte methode. Eerst verwijdert men de buitenste lagen en het vruchtenpulp van de koffiebes. Daarna worden de bonen tot 72 uur gefermenteerd. De natte methode geeft koffiebonen een een hogere aciditeit, een bloemachtige ondertoon van wijn en een krachtig aroma.

Medium branding voor evenwichtige smaak

Door de koffiebonen medium te branden, krijgen ze een evenwichtige smaak en mooie middenbruine kleur. Medium gebrande koffie bonen hebben een ideale smaakbalans: niet te zuur maar ook niet bitter.

Samenstelling

Hele arabica koffiebonen uit Ethiopië. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Ethiopian Yirgacheffe Peaberry koffie is minstens houdbaar tot 01-03-2023 (1kg). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar