Erythritol

Erythritol

Erythritol

  • Heel weinig calorieën
  • Extreem lage GI
  • Zoetkracht 70%

Wat is erythritol?

Erythritol komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. Deze zoetstof wordt verkregen via een natuurlijk fermentatieproces. Erythritol heeft een mild-zoete smaak en fijne textuur. De zoetkracht van deze erythritol is 70% ten opzichte van gewone suiker.

We gebruiken geen kunstmatige bewerking en voegen geen additieven toe. Onze erythritol is 100% natuurlijk.

Erythritol uit Frankrijk

Onze erythritol komt uit de Europese Unie, namelijk uit Frankrijk. Hierdoor ben je verzekerd van de beste en krachtigste kwaliteit, zonder toevoegingen en ideaal voor je gezondheid.

Erythritol of kristalsuiker, kies gezond

Erythritol heeft een gelijkaardige smaak en textuur als gewone kristalsuiker. In vergelijking met kristalsuiker is erythritol wel heel wat gezonder. Erythritol bestaat volledig uit glucose, dus goed voor je hersenen. Het heeft een glycemische index (GI) van 0. Kristalsuiker heeft een GI van 70. 

Gezonde en veilige suikervervanger

Erythritol wordt heel goed verdragen door onze spijsvertering. Bovendien beïnvloedt deze suikervervanger de bloedsuikerspiegel niet. Dit maakt van erythritol een uitstekend alternatief voor diabeten. Kies wel steeds voor kwaliteitsvolle erythritol.

Erythritol vrij van calorieën

In landen zoals Japan en de VS staat op het etiket van erythritol dat deze zoetstof volledig vrij is van calorieën. Dit klopt in zekere zin, maar vraagt een extra woordje uitleg. Erythritol bevat veel minder calorieën dan gewone suiker, maar wordt vooral anders opgenomen dan andere zoetstoffen. In de spijsvertering wordt deze zoetstof opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden. Deze zoetstof hoeft dus niet langs de dikke darm te passeren. Hierdoor neem je de calorieën van erythritol niet op. Daarom is het een unieke zoetstof.

Gebruik van erythritol

Gebruik erythritol als vervanger voor suiker en andere zoetstoffen. De zoetkracht van onze erythritol is 70 % van de zoetkracht van gewone suiker. Gebruik daarom de hoeveelheid die je van suiker zou gebruiken maal anderhalf. 

Erythritol lost goed op in vloeistoffen. Hierdoor is het heel geschikt als zoetstof in dranken. Erythritol is niet geschikt voor het maken van confituur, maar wel zeer geschikt om te bakken. Erythritol in kristalvorm is geschikt voor het bakken van kwarktaarten. Voor zanddeeg en filodeeg gebruik je beter erythritol in poedervorm.

Samenstelling

Erythritol. 100% natuurlijk en vrij van additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Erythritol is minstens houdbaar tot 30-03-2023 (180g), 30-05-2023 (450g), 30-03-2023 (1.35kg). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Erythritol

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar