Earl Grey Darjeeling FF

Earl Grey Darjeeling FF

Earl Grey Darjeeling FF Camellia sinensis

  • Heerlijke bergamotsmaak
  • Darjeeling First Flush
  • Lekker om mee te koken
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Darjeeling met lekkere bergamot smaak

Earl Grey thee staat bekend om zijn typische bergamot smaak. Normaal neemt men voor Earl Grey een standaard zwarte thee. Hier hebben we gekozen voor een Darjeeling zwarte thee uit India met jonge blaadjes van eerste pluk (first flush / FF). Hierdoor komt het bergamot aroma nog beter tot zijn recht. Het is een heel verfijnde en bijzonder unieke thee.

First flush thee uit Darjeeling

De Darjeeling regio in Oost-India is één van de belangrijkste theegebieden van de wereld. De smaak van een Darjeeling thee is sterk afhankelijk van de oogsttijd. Deze first flush Darjeeling thee wordt geoogst aan het begin van de lente, van maart tot mei. De piepjonge, delicate theeblaadjes hebben hierdoor een levendig en fris aroma met een zacht, wat bloemig karakter. Door zijn bijzondere kwaliteit, wordt Darjeeling thee van de eerste pluk wel eens de 'champagne' onder de thees genoemd.

Gebruik

Earl Grey thee zetten

2 tl voor 1,75 dl water (op 100°C). Laat de thee 2 minuten trekken.

Koken met Earl Grey thee

Earl Grey thee geeft een bijzondere smaak aan koekjes en gebak. Maal de theeblaadjes fijn met een vijzel en voeg rechtstreeks toe aan beslag. Of laat een builtje met Earl Grey thee enkele minuten trekken in gesmolten boter, room of bouillon om extra smaak toe te voegen.

Samenstelling

Zwarte Darjeeling thee first flush, natuurlijk bergamot aroma.

Bewaring en houdbaarheid

Earl Grey Darjeeling FF is minstens houdbaar tot 19-08-2023 (50g), 22-11-2023 (125g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar