Zwarte thee Darjeeling Jungpana

Zwarte thee Darjeeling Jungpana

Zwarte thee Darjeeling Jungpana Camellia sinensis

  • Inbetween FTGFOP1 thee
  • Delicaat, bloemig aroma
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Delicate kwaliteitsthee met geurig aroma

Deze delicate zwarte thee komt van een kleine theeplantage in Darjeeling, gelegen tussen 915m en 1375m hoogte. Dankzij haar mineraalrijke bodem, zorgt de Jungpana plantage al tientallen jaren voor verzorgde kwaliteitsthee met een bijzonder, wat bloemig geurend aroma. Perfect voor een mooie zondagmiddag.

Verfijnde 'inbetween' thee van Darjeeling, India

Darjeeling is zonder twijfel een van de leidende theeregionen van de wereld. Op de zuidelijke flanken van de Himalaya liggen meer dan 80 theeplantages tot op 2.500 meter hoogte.

De smaak van Darjeeling thee is sterk afhankelijk van de oogsttijd. Deze inbetween Darjeeling thee wordt geoogst tussen de eerste en de tweede flush, rond mei-juni. De blaadjes worden al wat donkerder na de eerste oogst en het aroma wordt wat krachtiger.

Topkwaliteit: FTGFOP1 kwaliteit

De kwaliteit van losse thee wordt vaak aangeduid met een afkorting. Onze zwarte thee Darjeeling Jungpana is een FTGFOP1-thee: Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. Dit is een thee van de hoogst mogelijke kwaliteit en wijst op hele, jonge theeblaadjes met lichte uiteinden.

Gebruik

2 tl voor 1,75 dl water (op 100°C). Laat de thee 2 minuten trekken.

Samenstelling

100% natuurlijke zwarte thee van de Jungpana theeplantage uit Darjeeling, India.

Bewaring en houdbaarheid

Zwarte thee Darjeeling Jungpana is minstens houdbaar tot 15-09-2023 (40g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar