Curcumine

Curcumine

Curcumine

  • Actieve stof van kurkuma
  • Natuurlijk geel pigment
  • Voor krachtige capsules
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuivere curcumine van hoogwaardige kwaliteit

Curcumine is het actieve bestanddeel in kurkuma - ook wel turmeric of geelwortel genoemd. Het wordt verkregen door extractie van de gedroogde wortels en scheuten van kurkuma. Ons curcumine poeder is tot 95% uitgezuiverd uit kurkuma. Het bevat geen toegevoegde stoffen of andere kruiden.

De weldadige ziel van kurkuma

Curcumine is een zuivere stof en sterke antioxidant. Het geeft kurkuma haar krachtige zuiverende eigenschappen. Curcumine is op deze manier als het ware de weldadige ziel van kurkuma. Hierdoor is curcumine poeder ook ideaal voor het maken van krachtige capsules met de capsulemachine. Voeg eventueel een snufje zwarte peper toe.

Curcumine als natuurlijke kleurstof

Curcumine wordt vaak gebruikt als natuurlijke kleurstof in voeding (snoep, kaas, margarine, likeur). In de ingrediëntenlijst vind je curcumine terug met code E100. Curcumine zorgt ook voor de gele kleur van kerriepoeder.

Let op: sterk kleurend! Curcumine is heel sterk kleurend en maakt onuitwisbare vlekken. Wees voorzichtig bij gebruik en sluit het potje na gebruik steeds goed af.

Samenstelling

Zuivere curcumine uit kurkuma (Curcuma longa).

Bewaring en houdbaarheid

Curcumine is minstens houdbaar tot 31-03-2024 (50g), 31-03-2024 (125g). Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Curcumine is sterk kleurend en maakt onuitwisbare vlekken. Bescherm je kledij.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar