Citroenmirte

Citroenmirte

Op dit moment helaas niet beschikbaar

Citroenmirte Myrtaceae Backhousia

  • Frisse citrussmaak
  • Uit de bush keuken
  • Lekker in marinades, rubs...
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuivere gedroogde blaadjes van citroenmirte

Onze citroenmirte is het gedroogde, gemalen blad van de citroenmirtestruik. Deze blaadjes hebben een citrusachtige geur die lijkt op een mengeling van citroenverbena, citroengras en kaffirlimoen. De smaak van citroenmirte is scherp, met duidelijke noten van citrus en een lichte nasmaak van kamfer. Onze citroenmirte is volledig natuurlijk en vrij van toevoegingen.

Hoe kook je met citroenmirte?

Citroenmirte geeft veel smaak vrij bij het koken. Gebruik het dus met mate. Na een tijdje verandert de citroensmaak in een sterke, onaangename eucalyptussmaak. Daarom gebruik je citroenmirte best in gerechten met een kortere kooktijd.

Gebruik

Citroenmirte is een onmisbaar ingrediënt in de bush keuken.

Je kan citroenmirte ook gebruiken om smaak te geven aan koekjes, ijs, sorbet, gegrild vlees, roerbakschotels, vis en pasta. Citroenmirte is lekker in rubs en marinades voor op de barbecue, in vinaigrettes, dressings en dipsauzen. Dit kruid is ook ideaal om gerechten met melk- of room een citrussmaak te geven zonder dat je saus schift.

Samenstelling

Gedroogde, gemalen citroenmirte. 100% natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar