Circulatie kruiden voor Paarden

Circulatie kruiden voor Paarden

Op dit moment helaas niet beschikbaar

Circulatie kruiden voor Paarden

  • Vlotte circulatie
  • Gezonde bloedvaten
  • Betere prestaties

De Circulatiemix is een uitgekiende kruidenmengeling voor een gezond hart en vaatstelsel. Ze bevordert het cardiovasculair prestatievermogen, verhoogt het aderlijk debiet en helpt vroegtijdige ouderdomsverschijnselen voorkomen.

Een goede gezondheid en zeker een optimaal prestatievermogen van je dier worden voor een groot deel bepaald door een goede circulatie.

Met de circulatie kruidenmix van AnimaVital bestaat een ideale kruidencombinatie voor een goede doorstroming:

  • Meidoorn ondersteunt de pompfunctie van de vaten, ideaal voor wedstrijddieren en ouder wordende paarden.
  • Rozemarijn is een algemene stimulans voor de circulatie
  • Paardekastanje bevordert de terugvloei uit de vaten van de ledematen en voorkomt zware en vermoeide benen.
  • Knoflook en olijfblad zorgen voor gezonde drukwaarden, normale vetwaarden en beschermen de vaatwanden tegen ouderdomsverschijnselen.

Samenstelling

Crataegus monogyna/laevigata (Eénstijlige/tweestijlige meidoorn, blad en bloesem)

Meidoorn (Crataegus monogyna/laevigata) bevordert bij volgehouden inname door zijn flavenoïden en OPC’s (oligomere procyaniden) merkbaar de doorbloeding van de kransslagaders van het hart en ondersteunt zo de pompfunctie van de hartspier (positief inotroop).

Bij volgehouden inname verhoogt ze het cardiovasculair prestatievermogen van wedstrijdpaarden en kan ze bij oudere paarden met een verzwakte hartfunctie ingezet worden. Bovendien helpt meidoorn het hartritme stabiliseren en een te snel hartritme vertragen.

Allium sativum (Knoflook, bol)

Knoflook (Allium sativum) oefent door zijn waardevolle zwavelverbindingen een beschermende effect uit op hart- en bloedvaten : ze bevordert de bloedcirculatie, verhoogt het prestatievermogen en voorkomt het optreden van vroegtijdige ouderdomsverschijnselen.

Aesculus hippocastanum (Paardekastanje, zaad)

Witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) bevat in zijn zaden waardevolle saponinen - vnml. aescine - die door een venotonische werking de terugkeer van aderlijk bloed naar het hart bevorderen. De flavenoiden en oligomere procyaniden stabiliseren bovendien de wanden van haarvaten, waardoor er minder vocht doorsijpelt. Op die manier werkt ze tegen zware en dikke benen. Tenslotte beschermt de paardekastanje ook de aderwand tegen ontstekingsprocessen.

Rosmarinus officinalis (Rozemarijn, kruid)

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) heeft een algemene stimulerende werking op de bloedsomloop, vooral door het diosmetine (een flavenoïde). Mede door haar etherische olie (met camphor) helpt ze een gezonde bloeddruk in stand houden.

Olea europea (Olijf, blad)

Olijfblad (Olea europea) is zeer nuttig voor een gezonde bloedcirculatie. Ze beschermt door als anti-oxidans de vaatwanden tegen de vrije radicalen die ontstaan tijdens inspanningen en ontspant de vaten waardoor de bloedcirculatie vlotter verloopt.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voorzorgen

Niet geven aan drachtige merries.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar