Chiazaad gemalen

Chiazaad gemalen

Chiazaad gemalen

  • Voor extra gezondheidsboost
  • In smoothies en shakes
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Zuiver gemalen chiazaad

Geniet van de vele gezondheidsvoordelen van chiazaden in deze handige gemalen vorm met neutrale smaak.

Chiazaadjes zijn de zaden in de bloemen van de chiaplant. Gedurende 5 maanden ontwikkelen deze zaadjes zich tot ze volgroeid zijn en hun volledige voedingswaarde hebben bereikt. Dan worden ze machinaal geoogst, schoongemaakt en gemalen. Gebruik steeds chiazaden van de beste kwaliteit, zeker als je ze wil gebruiken voor je gezondheid.

Supergezond superfood

Chiazaad bevat van nature heel veel omega 3 vetzuren, eiwitten en vezels. Ook zijn de chiazaadjes rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Ze hebben hun plekje onder de superfoods dus zeker verdiend.

Gezonde voeding van de Azteken

Chiazaad was ooit een belangrijk voedingsmiddel van de Azteken. Zij beschouwden het als een goed hulpmiddel voor een betere alertheid, uithouding en algemeen welzijn. Krijgers die lange afstanden moesten afleggen kregen vaak een handje chiazaden mee voor extra energie onderweg.

Gezonde vervanger voor boter en eieren in gebak

Boter en eieren in gebak vervang je eenvoudig door dit gemalen chiazaad. Voor 100g boter neem je 10g chiapoeder in 90g water. Voor 1 ei neem je 1 eetlepel chiapoeder in 3 eetlepels water. Laat een kwartiertje weken in het water zodat het een gelei-achtige substantie wordt. Gebruik het net zoals boter of ei in gebak. Zo heb je een zeer gezonde vervanger voor ei en boter op basis van gemalen chiazaden.

Gemalen chiazaad gebruiken

Gebruik dit gemalen chiazaad poeder voor een extra gezondheidsboost in shakes, smoothies en yoghurt. Je kan dit gemalen chiazaad verder ook gebruiken zoals de hele chiazaadjes. Gebruik 5% chiazaden van de hoeveelheid meel (25g per 500g meel) om je brood gezond en smeuïg te maken. 

Samenstelling

Chiazaad gemalen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Chiazaad gemalen

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Koel, donker en droog bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar