Zwarte Thee Ceylon Pettiagalla

Zwarte Thee Ceylon Pettiagalla

Zwarte Thee Ceylon Pettiagalla Camellia sinensis

  • Aromatisch en mild aroma
  • Goede kwaliteit
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Aromatische en toch milde thee

Deze zwarte Ceylon Pettiagalla thee is een van populairste thees uit Ceylon. De combinatie van de typische fijne, milde smaak van thee uit het Dimbula teeltgebied van Sri Lanka, is hier gecombineerd met een duidelijk en kruidig aroma, typisch voor de Pettiagalla plantage.

Beste kwaliteit in maart geoogst

Van januari tot begin april is de thee van de Dimbula plantages op haar best. Tijdens deze periode is de lucht fris en zuiver en de nachten koud en winderig. Onze zwarte Ceylon Pettiagalla wordt geoogst in de maand maart.

Thee uit Ceylon, Sri Lanka

Thee uit Ceylon is erg divers en uiteenlopend. Er zijn 3 grote thee producerende districten in centraal Sri Lanka met elk hun eigenheid: sterke thee uit UVA, wat meer verfijnde thee uit Dimbula en erg aromatische thee uit de bergen in het Nuwara Eliya district. Door de diversiteit in geografische regio's, heeft elke plantage een kenmerkende eigenheid.

Goede OP kwaliteit

De kwaliteit van losse thee wordt vaak aangeduid met een afkorting. Onze zwarte thee Ceylon Pettiagalla is een OP of Orange Pekoe thee. Deze goede theekwaliteit heeft een lang, stevig theeblad zonder witte uiteinden.

Gebruik

2 tl voor 1,75 dl water (op 100°C). Laat de thee 2 minuten trekken.

Samenstelling

100% natuurlijke zwarte thee van de Pettiagalla theeplantage uit het Dimbula district, Sri Lanka.

Bewaring en houdbaarheid

Zwarte Thee Ceylon Pettiagalla is minstens houdbaar tot 28-07-2023 (40g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar