Cashews met zout

Cashews met zout

Cashews met zout

  • Droog geroosterd
  • Met Keltisch zeezout
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Drooggeroosterde cashews zonder extra vet

Door onze cashewnoten te roosteren krijgen ze een intensere smaak en knapperigere textuur dan raw cashewnoten. We droogroosteren de cashews, zonder olie of vet. De 'gebrande', 'geroosterde' of 'gefrituurde' cashewnoten die je elders vindt, zijn knapperig gemaakt door het gebruik van olie. Hierdoor worden de cashews vetter en veel ongezonder. Deze drooggeroosterde noten bevatten enkel de gezonde notenvetten die van nature in de cashewnoot zitten.

Met natuurlijk Keltisch zeezout

We kruiden deze drooggeroosterde cashews lichtjes met natuurlijk Keltisch zeezout. Dit mineraalrijke zeezout wordt met de hand gewonnen in de Franse Guérandestreek volgens de oude Keltische tradities. Ons grijze Keltische zout is volledig onbewerkt en natuurlijk. Niet te vergelijken dus met het geraffineerde zout dat men normaal gezien gebruikt voor gezouten nootjes.

Hoe doen we dat dan?

Het is bijzonder moeilijk om cashews droog te roosteren én te zouten. Deze combinatie is uniek omdat men het vet meestal gebruikt om het zout aan de noot te kleven. Toch zijn we erin geslaagd om heerlijke geroosterde cashews te krijgen die ook nog eens lekker gezouten zijn.

Keltisch zeezout bevat van nature een bepaalde vochtigheid en wordt over de noten gestrooid voor het bakken. Tijdens het bakken droogt het zout in op de noten waardoor het mooi blijft plakken.

Grote cashews van topkwaliteit

Ook voor onze geroosterde en gezouten noten gebruiken we steeds noten van de laatste oogst, waardoor je altijd de meest verse noten krijgt die je kan vinden. 

Cashews, een populair tussendoortje

Deze drooggeroosterde cashews met Keltisch zeezout zijn een gezond alternatief voor chips en gefrituurde nootjes. Heerlijk om te borrelen, in de auto, tijdens het studeren, ... Je kan ze ook gebruiken voor extra crunch in curryschotels, wokgerechten of als crumble op desserts en taart. Het zijn zeer populaire noten uit ons Pit&Pit assortiment.

Samenstelling

Drooggeroosterde cashewnoten met 1% Keltisch zeezout. 100% natuurlijk en zonder additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Cashews met zout is minstens houdbaar tot 28-03-2022 (275g), 28-03-2022 (800g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Cashews met zout

Voedingswaarde per 100g
Energie2345 kJ
Energie560 kcal
Koolhydraten26.9g
waarvan suikers6.73g
Eiwitten18g
Vetten46.5g
Verzadigde vetten9.41g
Vezels3.27g
Natrium400mg

Allergeneninfo

Dit product bevat volgende allergenen: zout, noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar