Bronzout

Bronzout

Bronzout

  • Premium bronzout
  • Handgeoogst en zongedroogd
  • Door kleine, lokale boeren
  • Zachte, ronde smaak
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Premium bronzout met zachte smaak

Ons natuurlijke bronzout uit Portugal behoort tot de beste zouten ter wereld. Dit zout heeft een zachte, ronde smaak. Hierdoor kan je het heel veelzijdig gebruiken in de keuken, maar ook voor andere toepassingen. Zorgvuldige controles en uitgebreide kwaliteitsanalyses garanderen zuiver Portugees bronzout van de beste kwaliteit.

Natuurlijk steenzout van een oerzee

Portugees bronzout is afkomstig uit de zoutpannen van Marinhas do Sal, in het westen van Portugal. Dit steenzout werd ongeveer 200 miljoen jaar geleden gevormd door het opdrogen van een oerzee. Ondergrondse waterlopen wassen het natuurlijke zout van de zoutrotsen. In de zoutbronnen in Marinhas do Sal komt het zout als pekel aan de oppervlakte.

Ambachtelijke oogst door kleine, lokale boeren

Kleine, lokale zoutboeren winnen het bronzout met de hand. Dankzij de voorzichtige oogstmethode, behoudt het zout zijn zuivere kristalstructuur. Na de oogst, scheppen de boeren het zout op piramidevormige houten platforms en laten het drogen in de zon. Tenslotte controleren ze het zout zorgvuldig op eventuele onzuiverheden en verwijderen deze met de hand.

Exclusief

Door het handmatige productieproces en de zorvuldige controle produceert men jaarlijks slechts 12 ton van het Portugese bronzout.

Gebruik

De milde smaak van Portugees bronzout is heerlijk in soep, stoofschotels, bij vlees, vis en zeevruchten en in aardappelgerechten.

Ook geschikt voor gezichtsstoombaden, compres, mondspoeling, oogwater, nasale reiniging, e.d.

Samenstelling

Puur bronzout uit Marinhas do Sal, Portugal. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Bronzout is minstens houdbaar tot 05-10-2024 (200g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar