Bospaddenstoelen mix bio

Bospaddenstoelen mix bio

Bospaddenstoelen mix bio

  • 3 soorten bospaddenstoelen
  • Aromatische mengeling
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Gedroogde bospaddenstoelen mix

Onze bospaddenstoelen mengeling bevat 3 soorten gedroogde paddenstoelen:

  • de nootachtige porcini paddenstoel;

  • de hoorn des overvloeds met zijn intense kruidigheid en de sappige;

  • zachte bruine boleet of boterzwam. 

Traditioneel wordt deze mix gebruikt voor herfstgerechten, maar doorheen alle seizoenen gebruiken we het ook als aromatische specerij in vegetarische en veganistische recepten.

Met zorg gedroogd

Deze paddenstoelen worden luchtgedroogd in speciale droogkasten. Door deze methode blijven de smaak-, kleur- en geurstoffen (maar ook de textuur) zeer goed behouden. Hierdoor heb je relatief weinig nodig om heel veel smaak te krijgen. In gedroogde vorm zijn deze paddenstoelen beschikbaar in elk seizoen.

Biologische paddenstoelen

Deze paddenstoelen zijn van biologische teelt volgens de Europese normen. Dus zonder chemische meststoffen, en zonder gebruik van pesticiden en herbiciden. Daardoor garanderen we extra zuivere kwaliteit. Het is 100% natuurlijk, zonder additieven, of bewaarmiddelen.

Gedroogde bospaddenstoelen mix gebruiken

Week de bospaddenstoelen 10 minuten in heet water. Laat ze uitlekken in een zeef. Gebruik de champignons net zoals verse champignons.

Voor een nog beter resultaat laat je ze enkele uren in lauw water wellen. Dan is de smaak optimaal, heb je nauwelijks kans op harde stukjes. Bovendien hou je dan een geurig en kleurig extract over: een perfecte bouillonbasis.

Na het wellen zijn de paddenstoelen klaar om te gebruiken. Verwerk ze in soepen, risotto en pasta’s. In vegetarische ragouts. In herfstschotels met wild, past ook erg goed bij witte vis. Of gebakken op toast.

Samenstelling

Mengeling van Hoorn des Overvloeds, eekhoorntjesbrood en bruine boleten, zonder enige toevoeging of additieven. Van biologisch gecertificeerde teelt.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Bospaddenstoelen mix bio

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar