Dank je wel boer Charkit

Lokale boeren zoals boer Charkit

Onze rijst wordt geteeld volgens de traditionele methodes. Deze omvatten verschillende stappen met vele uren arbeid. Boeren zoals boer Charkit werken dagelijks op het veld om zo hun gezin te onderhouden. Wij werken uitsluitend met lokale boeren waaronder boer Charkit. Zij werken kleinschalig en brengen hun rijst naar co-operaties. Via deze co-operaties die zorg dragen voor de lokale boeren geraakt de rijst tot bij ons en natuurlijk ook tot bij jou. Geen multinationals of uitbuitingen.

1 familiebedrijf en 100 boerenfamilies

We werken samen met een familiebedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige biologische rijst in Thailand. Dit bedrijf werkt sinds 1996 samen met honderden lokale boerenfamilies. Zij zorgen voor de verbinding tussen de lokale boeren en de ontwikkelde landen. Ze leveren de technologie maar controleren ook de kwaliteit van de producten, de verwerking, het verpakken en de levering die steeds aan zeer strenge en veeleisende normen moet voldoen. Het bedrijf zorgt zo voor de boerenfamilies. Die kunnen op deze manier genieten van hogere winsten, betere levensomstandigheden en zelfs een langer leven.

 

Focus op topkwaliteit van de rijst

Het familiebedrijf levert de technologie en ziet toe op de uitvoering van de boeren in hun vakgebied. Tussen het familiebedrijf en de gecontracteerde boeren staat een groep veldmedewerkers die zijn opgeleid en zich daar hebben gevestigd. Hun doel is om samen met de boeren in hun thuisdorp de moderne biologische landbouwtechnieken over te brengen en samen te gebruiken met de lokale traditionele methoden. Dit in combinatie met een correct milieubeleid, voordelige prijsstelling en het behoud van de wijsheid en stabiliteit van het verleden. De vennootschap is trots op zijn focus op de kwaliteit van de producten die, net als wijn, begint met de "streek" en doorgaat op elk moment van het productleven, van veld tot vork.

Werken met sociale projecten

Met oog op mens en milieu werkt onze rijstproducent met sociale projecten. Zo voorzien zij vele watertanks voor de opslag van drinkbaar water tijdens het droge seizoen. Zo kunnen alle boerenfamilies van het water gebruik maken om te drinken en te wassen. Ook instaleerden ze extra filters om de algemene waterkwaliteit te verbeteren. Er worden opleidingen gegeven en evenementen georganiseerd voor de boeren en hun families. Verder wordt er apparatuur voorzien voor de productie van meer organisch compost wat zeer belangrijk is voor de biologische rijstteelt. Ook werden er passende maatregelen geïmplementeerd om erosie op de heuvels van de biologische rijstvelden te voorkomen.

 

Boer Charkit werkt, leert, groeit

Zo zie je maar. Boer Charkit werkt niet alleen hard. Hij krijgt een beter leven dankzij de rijst. Hij kan zichzelf en zijn familie goed onderhouden, heeft sociale contacten en geniet van zijn leven. Boer Charkit is, net als zijn collega boeren, zeer trots op wat hij doet. En wij natuurlijk ook op hem! Dank je wel boer Charkit!

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar