Fusilli van boekweit

Fusilli van boekweit

Fusilli van boekweit

  • Raw boekweitpasta
  • Kleeft nauwelijks
  • Met lijnzaad
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke boekweit fusilli

Onze boekweit fusilli wordt gemaakt van biologische boekweit en lijnzaad. We produceren onze boekweit fusilli bij minder dan 42° C  gedurend het hele productieproces. Eerst wordt boekweit gemalen op molenstenen. Daarna wordt er gemalen lijnzaad en lauw water aan toegevoegd. Zo bewaren we de consistentie van de boekweit, zonder te koken en zonder gluten toe te voegen.

Ook het droogproces van de fusilli begint op slechts 40°. De fusilli worden langzaam gedroogd en stelselmatig wordt de temperatuur verlaagd tot op kamertemperatuur. Dan zijn de boekweit fusilli klaar om te verpakken.

Het geheim van pasta die nauwelijks kleeft

Pasta's van ingrediënten zonder gluten, zoals boekweit, hebben de neiging om hun vorm te verliezen bij het koken. We maken onze glutenvrije fusilli op een unieke, haast artisanale wijze, waarbij alle nutriënten mooi bewaard blijven. Bovendien kan je de raw boekweit pasta koken zonder dat de pasta aan elkaar kleeft.

Andere producenten koken de bloemsoorten lange tijd voor zodat het geheel gel-achtig wordt. Vervolgens gaan ze de fusilli kort, maar op flink hoge temperatuur drogen, tot 120° C zelfs. Het gevolg is dat is dat heel wat nutriënten verloren gaan. En dat de pasta na het koken gaat plakken, net zoals dat bij bijvoorbeeld gekookte rijst het geval is.

Onze boekweit fusilli kleeft niet en werd op lage temperatuur geproduceerd. Zo blijven alle gezonde voedingsmiddelen in de pasta.

Uitsluitend biologische ingrediënten zonder toevoegingen

Voor deze fusilli gebruiken we uitsluitend boekweit en lijnzaad van biologische teelt. Er worden geen additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen, of stabilisatoren gebruikt.

Raw boekweit fusilli gebruiken

Onze raw boekweit fusilli met lijnzaad kook je in ruim, licht gezouten water gedurende (maximaal) 4 minuten.  

   

 
Interessant? Deel dit op:

Samenstelling

Boekweit (75%), lijnzaad (25%). Biologisch gecertificeerd. Zonder toevoegingen of additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Fusilli van boekweit is minstens houdbaar tot 15-11-2021 (350g), 15-11-2021 (950g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fusilli van boekweit

Voedingswaarde per 100g
Energie1638 kJ
Energie391 kcal
Koolhydraten46.5g
waarvan suikers1.9g
Eiwitten14.6g
Vetten13.1g
Verzadigde vetten1.5g
Vezels14.3g
Natrium8mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Zomerse boekweit fusilli

Kook de pasta, hou warm en dien op met tomatenstukjes, heel fijn gesneden rode ajuin, citroensap en zesten, en een flinke handvol gehakte platte peterselie. Werk af met een paar druppels premium Spaanse olijfolie.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar