Fusilli van boekweit bio

Fusilli van boekweit bio

Fusilli van boekweit bio

  • 100% boekweit met lijnzaad
  • Kleeft nauwelijks
  • Kooktijd: 3-4 min
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke boekweit fusilli

Onze boekweit fusilli wordt gemaakt van 100% biologische boekweit en lijnzaad. We produceren onze boekweit fusilli bij minder dan 42°C  gedurende het hele productieproces.

Eerst wordt de boekweit gemalen op molenstenen. Door het toevoegen van gemalen lijnzaad en lauw water, bewaren we de consistentie van de boekweit, zonder deze te koken en zonder gluten toe te voegen. De fusilli wordt langzaam gedroogd en stelselmatig wordt de temperatuur verlaagd tot op kamertemperatuur. Dan zijn de boekweit fusilli klaar om te verpakken.

Het geheim van onze pasta die nauwelijks kleeft

We maken onze boekweit fusilli op een unieke wijze waarbij alle voedingswaarden mooi bewaard blijven. Bovendien kan je deze raw boekweit pasta koken zonder dat de pasta aan elkaar kleeft.

Boekweit bevat van nature geen gluten. Daardoor heeft deze pasta de neiging om hun vorm te verliezen bij het koken. Andere producenten koken de bloemsoorten daarom lange tijd voor, zodat het een gel-achtige brij wordt. Vervolgens gaan ze de fusilli kort, maar op flink hoge temperatuur, drogen tot 120°C. Daardoor gaat de pasta na het koken plakken.

Onze boekweit fusilli kleeft niet want deze werd op lage temperatuur geproduceerd. Zo blijven ook alle gezonde voedingsmiddelen in de pasta.

Biologisch zonder toevoegingen

Voor deze fusilli gebruiken we uitsluitend boekweit en lijnzaad van biologische teelt. Er worden geen additieven zoals bewaarmiddelen, kleurstoffen of stabilisatoren gebruikt.

Raw boekweit fusilli koken en opdienen

Onze raw boekweit fusilli met lijnzaad kook je in ruim, licht gezouten water.

Kooktijd: 3-4 min.

Samenstelling

Boekweit* (75%), lijnzaad* (25%). Biologisch gecertificeerd, raw en zonder toevoegingen of additieven.

Bewaring en houdbaarheid

Fusilli van boekweit bio is minstens houdbaar tot 15-11-2023 (350g), 15-11-2023 (950g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Fusilli van boekweit bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1764 kJ
Energie421 kcal
Koolhydraten54g
waarvan suikers1.9g
Eiwitten14.5g
Vetten13.1g
Verzadigde vetten1.5g
Vezels14.3g
Natrium8mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

Zomerse boekweit fusilliKook de pasta, hou warm en dien op met tomatenstukjes, heel fijn gesneden rode ajuin, citroensap en zesten, en een flinke handvol gehakte platte peterselie. Werk af met een paar druppels Premium Spaanse olijfolie.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar