Bakkersgist

Bakkersgist

Bakkersgist

  • Echte bakkersgist
  • Geen instant-gist
  • Makkelijk in gebruik
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Echte droge gist van bakkerskwaliteit

Onze droge gist wordt geselecteerd op zeer actieve gist-stammen, die voor een snelle fermentatie van het deeg zorgen. De droge gist is van dezelfde kwaliteit als verse bakkersgist, maar heeft een veel langere houdbaarheid, een lager gewicht en een makkelijker dosering dan verse gist. Op het ogenblik dat de gist in aanraking komt met vocht, worden de gistcellen actief.

Niet te verwarren met instant gist!

Onze droge gist daarentegen is echte verse bakkersgist maar dan gedehydrateerd. Al het water wordt onttrokken aan de verse gist, zodat de verse gist droog wordt en waardoor de gistcellen als het waren gaan slapen.Door opnieuw water te te voegen aan de droge gist, krijg je weer ‘verse’ gist, en worden de gistcellen meteen weer actief. Je bakt als een echte bakker.        

Als we het hebben over droge gist bedoelen veruit de meeste mensen instant gist, de pakjes van meestal 7 gram korreltjes die je rechtstreeks aan de bloem toevoegt. Instant gist is een industrieel ontwikkelde oplossing.

Hoe echte droge bakkersgist gebruiken

Droge gist is makkelijk in gebruik, maar moet even in lauw water activeren. 

Zonder receptuur gebruik je 8-9 gram droge gist voor 500 gram bloem. Los de droge gist op in 45 ml lauw-warm water (35-38 graden) en voeg eventueel een snuifje suiker toe (circa 2 gram).

Roer voorzichtig en laat 8-10 minuten staan. De gist wordt weer als verse, actieve gist. Voeg toe aan de bloem (maak een kuiltje) en kneed vervolgens het deeg aan het recept. 

Recepturen omzetten

  • 30g verse gist vervang je door 10g Pit&Pit bakkersgist

  • 7g instant gist vervang je door 9g  Pit&Pit bakkersgist

  • 11g instant gist (een zakje) vervang je door 15g Pit&Pit bakkersgist

Tip: als je zout gebruikt in het recept, zorg ervoor dat dat nooit rechtstreeks in contact komt met de gist.

Samenstelling

Bewaring en houdbaarheid

Bakkersgist is minstens houdbaar tot 23-04-2022 (100g), 23-04-2022 (250g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar