Bakbananenmeel

Bakbananenmeel

Bakbananenmeel

  • Neutrale smaak
  • Stevige textuur
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Meel van groene bakbananen

Ons bakbananenmeel is een fijn poeder van gedroogde groene bakbananen. Groene bakbananen zijn onrijpe bakbananen. In deze fase zijn bakbananen het meest geschikt om te verwerken tot meel.

We schillen, snijden en drogen de bakbananen, om ze vervolgens te vermalen tot meel. Het resultaat is zuiver bakbananenmeel met een neutrale smaak en stevige textuur. Van nature vrij van gluten en additieven.

Veel zetmeel voor sterke bindingskracht

Bakbananenmeel heeft van nature een heel hoog zetmeelgehalte. Zetmeel bindt de vloeistoffen in je gerechten en zorgt voor een stevigere textuur. Je hebt tot wel 40% minder meel nodig wanneer je bakbananenmeel gebruikt als alternatief voor gewoon meel in recepten. Het zorgt voor een stevige en elastische binding.

Wat is een bakbanaan?

Hoewel bakbananen familie zijn van gewone bananen, zijn ze heel verschillend. Terwijl wij bananen kennen als een zoet stuk fruit, worden bakbananen traditioneel gegeten als groente in onder andere Zuid-Amerika en Afrika.

Bakbananen hebben bovendien een neutrale smaak en stevige textuur. Niet te vergelijken dus met zachte, zoete bananen. Bakbananen bevatten ook meer zetmeel en minder vocht dan gewone bananen. Hierdoor geven bakbananen stevigheid aan gerechten, terwijl zoete bananen zorgen voor een vochtige, zachte textuur.

Gebruik

Bakbananenmeel is een gezond en van nature glutenvrij alternatief voor gewoon meel. Gebruik dit meel van bakbananen in beslag voor koekjes, taart, cake, en ander gebak. Of maak er heerlijke zoete of hartige pannenkoekjes mee!

Samenstelling

Biologisch gecertificeerd meel van onrijpe bakbananen. 100% zuiver, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar