Arabische gom

Arabische gom

Arabische gom Acaciagom, Hasbab-gom, Kordofangom

  • Plantaardig bindmiddel
  • Kleurloos en smaakloos

Plantaardig bindmiddel

Arabische gom is een plantaardig bindmiddel en heeft vele voordelen. Het is kleurloos, smaakloos en geurloos. Arabische gom is een helder bindmiddel en is afkomstig van een natuurlijke hars.

Onze Arabische gom is van hoge kwaliteit en ideaal voor gebruik in voeding.

Wat is Arabische gom

Arabische gom wordt gebruikt als stabilisator en bindmiddel. Het is een natuurlijke gom, afkomstig van het verharde sap van de Acacia senegal of Acacia seyal boom.

Culinair gebruik van Arabische gom

Arabische gom wordt gebruikt bij het maken van snoepgoed zoals drop, spekken, schuimpjes en kauwgom, in frisdranken, ijs, aroma's, zoetstoffen en in de patisserie. Arabische gom wordt altijd gemalen gebruikt. Arabische gom staat bekend om het vormen van zachte structuren zoals bij spekken of schuimpjes.

Samenstelling

Arabische gom. 100% zuiver, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Arabische gom is minstens houdbaar tot 05-08-2023 (100g), 05-08-2023 (800g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Arabische gom

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

Recepten

Eetbare lijm

Meng 2 theelepels gemalen arabische gom met 60ml water om een natuurlijke lijm te maken om bv. suikerdelen aan elkaar te lijmen.

Marshmallows

Los 50g gemalen Arabische gom in 150ml water en meng het met 2 opgeklopte eiwitten. Doe dit in een pan met 1,5 tl suiker. Warm op en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Kook totdat de mix rubberachtig wordt. Voeg bv. vanille-extract toe. Leg telkens een eetlepel van het mengsel op een bebloemde bakplaat. Bestuif met bloem. Laat een nachtje afkoelen.

Marokkaanse amandelkoekjes

Meng en maal 500g gepelde amandelen, 250g poedersuiker, halve theelepel arabische gom, 10cl oranjebloesemwater en kneed dit tot een samenhangend deeg. Leg ze in papieren vormpjes.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar